Spørgsmål om stress

Få svar på dine spørgsmål om stress og information om stress

Her finder du en række ofte stillede spørgsmål om stress, stressbehandling og stresscoaching.

Er stress en sygdom

Nej Stress er ikke en sygdom. De sygdomme du oplever som stresset er følgevirkningerne af, at du har været under pres gennem længere tid.

Her kan du se en oversigt over forskellige symptomer på stress.

Hvad er stress?

Stress er en naturlig og livsvigtig biologisk reaktion hos mennesker og dyr, der gør at vi er i stand til at overleve.

Når du oplever en stressreaktion, kommer du i en fysiologisk tilstand der gør, at du bliver i stand til, at håndtere trusler og farlige situationer. Så en af definitionerne på stress kunne være: "En aktivering af kroppen, så den er klar til at handle".

Her kan du læse mere om hvad stress er.

Kan mine tanker give stress?

Ja, ca. 50 % af alle årsager til stress skyldes dine egne tanker. Du kan læse mere om tanker og stress her.

Er der en sammenhæng mellem stress og lavt selvværd?

Hvis du har et dårligt eller lavt selvværd, har du højere risiko for at udvikle alvorlig stress i modsætning til dem med et godt selvværd. Læs mere om stress og selvværd her.

Kan stress give søvnproblemer?

Når du er ramt af alvorlig stress går det meget ofte ud over din søvn. Din hjerne er i en slags alarmberedskab og din krop kan ikke finde hvile. Du kan læse mere om stress og søvnproblemer her.

Hvilke råd er der mod stress?

Du kan gøre rigtig mange ting selv for at forebygge stress. Her kan du se 20 gode råd mod stress.

Kan man få stress på grund af julen?

Selve julen kan ikke give dig alvorlig stress, men den kan medvirke til, at stressen udvikler sig yderligere. Ligesom at Julen er måske der hvor du begynder at mærke din stress for alvor.

Er et stressbehandlingsforløb noget for mig?

Hvis du har stress så er et stress behandlingsforløb med stor sandsynlighed det rette for dig. Er der derimod tale om PTSD (Post traumatisk stress), skal du opsøge en behandler, der har ekspertise inden for dette område.

Hvad koster en indledende samtale?

En indledende samtale, der foregår over telefonen er gratis og ufopligtende.

Er der andre muligheder for at få hjælp til stress udover et helt stressbehandlingsforløb?

Ja du har også mulighed for, at bestille tid til en enkelt stresscoaching samtale. En sådan samtale koster Kr. 800,- og varer 90 minutter.

Hvordan behandler man stress?

Behandling af stress foregår som et stressforløb på 7-9 samtaler.

Under vores samtaler får du forskellige værktøjer og teknikker til at blive afstresset og til at forebygge fremtidig stress. Ligesom der i slutningen af forløbet vil være fokus på selve stresscoachingen.

Herudover arbejder vi med de årsager der har gjort dig stresset, ligesom der i nogle tilfælde vil blive arbejdet mere terapeutisk med din stress, afhængig af hvem du er og hvilke årsager der ligger til grund for din stress.

Behandling af stress er også hjælp til selvhjælp. Det vil sige, at du mellem vores samtaler skal arbejde med din stress ud fra de værktøjer og teknikker du får udleveret.

Du kan læse mere om hvordan et stressforløb foregår her >>>

Hvad er forskellen på stressbehandling og stresscoaching?

Der er i princippet ingen forskel på stressbehandling og stresscoaching. Begge ord dækker over det samme, og afhænger af hvad man foretrækker at kalde det.

Det er enten en certificeret stresscoach eller en psykolog med speciale i stress, der behandler folk der er ramt af stress. Uanset om det er en certificeret stresscoach eller en psykolog man benytter sig af, så er en meget vigtig del af din stressbehandling, at du bliver afstresset, at årsagerne til din stress kortlægges og at du får værktøjer og teknikker til håndtering og forebyggelse af fremtidig stress.

Du kan læse mere om stresscoaching her >>

Du kan læse mere om stressbehandling her >>

Hvor lang tid tager det, når man er sygemeldt med stress?

En sygemelding med stress tager i gennemsnit 2 - 4 måneder afhængig af hvilken hjælp du får. Hvis du er i et stressbehandlingsforløb er gennemsnitssygemeldingen ca. 2. måneder.

Hvis du ikke får nogen former for hjælp er gennemsnitssygemeldingen 4. måneder. Men det kan variere fra nogle uger til flere måneder.

Kan et stressbehandlingsforløb foregå via telefon eller skype?

Som udgangspunkt, kan et behandlingsforløb godt foregå via telefon eller skype. Jeg anbefaler dog, at vi mødes til den første samtale, og aftaler det videre forløb derfra.

Kan jeg få tilskud fra sygesikringen til stresscoaching

Nej der er desværre ikke tilskud fra sygesikringen til stresscoaching.

Hvor lang tid tager et stressbehandlingsforløb

Et stressbehandlingsforløb tager i gennemsnit fra 10-12 uger.

I nogle tilfælde kan det tage længere tid, det afhænger af hvor stresset du er.

Kan brystsmerter skyldes stress?

Ja smerter i brystet eller brystregionen kan godt skyldes stress. Læs mit blogindlæg om brystsmerter i forbindelse med stress.

Kan jeg blive svimmel af stress?

Ja, følgevirkningerne af en alvorlig stressbelastning, kan godt medføre svimmelhed. Udover svimmelheden vil der typisk være andre stress symptomer som f.eks. hukommelsesbesvær og træthed m.fl. Hvis du oplever svimmelhed, skal du først og fremmest undersøges af din læge for, at udelukke andre årsager end stress. Du kan læse mere om stress og svimmelhed herunder.

Stress og svimmelhed

Påvirker stress mit immunforsvar?

Hvis du har været stresset i længere perioder, kan stress svække dit immunforsvar forstået på den måde, at du vil være lettere modtagelig for forskellige infektioner, som f.eks. småfeber, influenza lignende symptomer, ondt i halsen m.v.

Hvordan forebygger jeg stress?

Når du vil forebygge stress skal du kende årsagerne til det der stresser dig, og din lære din krops stresssignaler at kende. Læs hvordan du forebygger stress her.

Du kan læse mere om stresssymptomer her.

Hvordan håndterer jeg stress?

Stresshåndtering handler om at nedsætte eller helt fjerne årsagerne til det der stresser dig. Det kan være udefra kommende årsager eller omstændigheder, og det kan være dine egne tanker der er årsagen til den stress du oplever.

Du kan læse om stresshåndtering her.

Hvilke muligheder er der for hjælp til stress?

Den mest effektive metode til at få hjælp til stress er stresscoaching. Stresscoaching er et stressbehandlings forløb, der foregår over syv samtaler fordelt over en periode på 12. uger, hvor du bliver afstresset samtidig med, at du lærer at forebygge og håndtere fremtidig stress fra dit arbejdsliv og dit privatliv.

Du kan læse om stresscoaching her.

Kan jeg tage en uddannelse i stresshåndtering?

Ja det kan du godt. Hvis du vil være selvstændig stressvejleder, eller fungere som stressvejleder i en privat eller offentlig virksomhed, kan du tage vores Certificerede Stressvejlederuddannelse.

Du kan læse mere om vores uddannelse i stresshåndtering her.

Stressbehandling læs mere her

Kontakt - prefooter

Kontakt mig for yderligere information

Benyt nedenstående formular eller ring på tlf. 42 16 47 14

Kontaktinformation

  • LifeConsulting
    Himmelev Bygade 68 A
    4000 Roskilde
  • 4216 4714