stress og jul

Julen er måske der hvor du begynder at mærke din stress for alvor

I Julen er det måske der hvor du begynder at mærke din stress for alvor. Ikke fordi det er Jul, men fordi du nu har Juleferie, og derfor kan begynde at slappe af fra arbejdet, og alle de andre ting du skal nå i en travl hverdag.

En stress som med stor sandsynlighed er oparbejdet gennem det sidste stykke tid, og for nogles vedkommende i rigtig lang tid – måske gennem flere år.

Måske har du haft stress i flere år uden at vide, at det faktisk er det der var galt. Du har måske gennem længere tid følt dig træt og udkørt, haft en indre uro, haft svært ved at få en ordentlig søvn, og måske har du haft trykken for brystet, hjertebanken, eller haft problemer med hukommelsen, koncentrationen og en kortere lunte.

Alle sammen signaler eller symptomer på stress. Og nogle af dem alvorlig stress.

Når du får juleferie begynder din krop og hjerne at slappe af

Når du får juleferie begynder din krop og hjerne at slappe af. For nogles vedkommende er det måske kun kroppen der slapper af, mens hjernen kører på højtryk.

Læs mit tidligere blogindlæg om

Stress og tanker og få konkrete råd til hvordan du kan “tømme din hjerne for tanker”

Du begynder at lægge mærke til din krops signaler som fortæller dig, at der er et eller andet galt. Måske bliver du oven i købet syg med Influenza lignende symptomer o.l. Signaler som du måske har mærket før, hvor du har ignoreret dem og kommet med undskyldninger overfor dig selv om, at det er nok ikke noget, eller jeg har også ekstra travlt på mit job e.l. lige nu.

Måske har du ligefrem fortrængt dine signaler fordi du har sørget for at holde dig selv beskæftiget, enten fysisk eller mentalt, for at undgå at lægge mærke til det din krop prøver at fortælle dig. Nemlig at der er et eller andet galt. Husk din krop lyver aldrig, men fortæller dig sandheden!

Herudover kan julen være med til at forværre din stress yderligere på grund af diverse forberedelser til Juleaften og de efterfølgende juledage.

Hvis du har stress skal du først og fremmest søge professionel hjælp til din stress. Herudover skal du sørge for, at slappe af i din juleferie og undlade at gøre en hel masse. Hold fri både fra dit arbejde – og JA det gælder også fra din arbejdscomputer, emails m.fl – og fra eventuelle hjemlige projekter og andre gøremål.

Når du har stress er du ekstra sårbar, og har brug for at slappe af og gøre ingenting. Herudover har du brug for forståelse og hjælp fra din nære familie og omgangskreds.

Læs mit tidligere blogindlæg om

Stress og sårbarhed, og få nogle konkrete råd til hvordan du håndterer din stress i Julen.

Jeg ønsker dig en rigtig glædelig Jul med et ønske om et fantastisk Nytår for lige præcis dig.

Julen er måske der hvor du begynder at mærke din stress for alvor

Læs mere om stresscoaching

Se hvordan stresscoaching foregår og hvad det koster

Kontakt - prefooter

Kontakt mig for yderligere information

Benyt nedenstående formular eller ring på tlf. 42 16 47 14

Kontaktinformation

  • LifeConsulting
    Himmelev Bygade 68 A
    4000 Roskilde
  • 4216 4714