Hjælp til lavt selvværd
Jeg har hjulpet +700 mennesker til et styrket og godt selvværd
Få professionel hjælp til lavt selvværd og få et god og styrket selvværd med større selvkærlighed og selvaccept. Med et godt og styrket selvværd får du større livsglæde og livskvalitet samt en styrket mental sundhed.
12 års praktisk og klinisk erfaring i hjælp til selvværd behandling af lavt selvværd hos voksne og unge

Hjælp til lavt selvværd
Få hjælp til behandling af lavt selvværd og få et godt og styrket selvværd
Hjælp til lavt selvværd, er et effektivt og handlingsorienteret individuelt selvværds forløb til dig der har lavt eller dårligt selvværd, og ønsker professionel hjælp til at få et bedre selvværd.
Jeg hjælper dig i dit personlige selvværdsforløb med, at få et godt og styrket selvværd, så du kan leve et liv i mental og fysisk balance med bedre livkvalitet, glæde og trivsel samt en god mental sundhed.
Har du selvkritiske tanker eller tanker om hvad andre tænker om dig? Sammenligner du dig selv med andre? Har du svært ved at sige fra og sætte grænser? Har du en indre frygt for at andre skal finde ud af, at du ikke er noget værd? Har du et overdrevet behov for opmærksomhed og anerkendelse fra andre, eller en indre følelse af, at du ikke føler dig god nok som den du er? Så har du med stor sandsynlighed et lavt selvværd.
Professionel hjælp til lavt selvværd hos mig, er hjælp til, at opnå et godt og styrket selvværd. Et selvværd, hvor du virkelig føler og tror på, at du er god nok som den du er. Et selvværd hvor du udstråler en selvsikkerhed fordi du ved, at du er lige præcis som du skal være.
Hjælp til lavt selvværd er hjælp til, at ændre på de problemer og udfordringer du oplever med et dårligt og lavt selvværd, så de ikke længere får lov til, at påvirke dig i negativ retning. Med et godt og styrket selvværd opnår du også større livsglæde, bedre trivsel og en højere livskvalitet.

Få hjælp til lavt selvværd og opnå et godt og styrket selvværd med større selvkærlighed og en grundlæggende følelse af, at du er god nok som den du er.
Vil du også gerne have hjælp til lavt selvværd så du
- Bliver fri for negative og usunde tankemønstre.
- Styrer dine tanker, så det ikke er tankerne der styrer dig.
- Er god til at sige til og fra og sætte dine egne grænser?
- Prioriterer dig selv og dine egne behov med god samvittighed.
- Lever i stedet for bare at overleve.
- Er glad når du vågner om morgenen og endnu gladere når du går i seng om aftenen.
- Tør give udtryk for dine egne meninger og behov med ro og god samvittighed.
- Stoler på dig selv og står ved dig selv og den du er med selvkærlighed og selvaccept.
- Hvor du ikke hele tiden har behov for andres anerkendelse, men god til at anerkende dig selv for den du er og for det du gør.
- Er god til at give dig selv selvkærlighed og egenomsorg.
- Lever et liv i balance i forhold til dig selv og andre med større livsglæde og bedre livskvalitet.
- Ved hvad der er vigtigt for dig, og hvordan du prioriterer og handler på det med god samvittighed.

Hver eneste dag når du vågner får du en ny chance for at gøre hvad du vil. Det eneste der stopper dig er dig selv.
Med hjælp til lavt selvværd får du
- Et bedre og styrket selvværd.
- Balance i dit liv og en større livsglæde.
- Lært hvordan du tager kontrollen over dine egne tanker, så det IKKE er tankerne der styrer dig.
- Lært at prioritere dig selv før du prioriterer andre.
- En bevidsthed om dine egne kerneværdier og hvad der er vigtigt for dig.
- Lært hvordan du ændrer dine gamle og uhensigtsmæssige tankemønstre, til nye og støttende tanker.
- Hjælp til til, at få ryddet op i- og bearbejdet de underliggende temaer i dit liv, som er årsagen til dit lave selvværd.
- Lært at være tro mod dig selv og den person du er.
- Lært hvordan du tager styringen i dit eget liv, så det ikke er livet og "de andre" der styrer dig.
- Genfundet dine indre styrker og bliver i stand til, at skabe det liv du virkelig ønsker dig.
Fordele ved hjælp til lavt selvværd
- Du får evidensbaserede metoder og teknikker, der er særlig egnet til styrket og bedre selvværd.
- Forløbet tilpasses individuelt til dig og de underliggende temaer der ligger til grund får dit lave selvværd.
- Vi arbejder med- og fjerner de underliggende årsager der er til dit lave selvværd.
- Jeg anvender en kombination af handlingsorienteret terapi og effektiv coaching på flere niveauer, så du opnår et solidt selvværd.
- Du har mellem de enkelte samtaler, altid mulighed for enten at ringe eller skrive til mig via e-mail.
- Jeg fastholder, vejleder og støtter dig på din rejse mod et bedre selvværd.
- Du får effektive og handlingsorienterede værktøjer, teknikker og metoder til at booste dit selvværd.
- Mellem vores samtaler skal du arbejde med forskellige øvelser, der sikrer dig en hurtig og effektiv fremdrift mod et godt selvværd.
Du får udleveret effektive værktøjer, metoder og redskaber til et godt og styrket selvværd
En meget vigtig del når du får hjælp til lavt selvværd hos mig er, at du efter hver samtale får udleveret værktøjer, redskaber og metoder, som du skal træne og arbejde med indtil vi ses næste gang.
Dette er en vigtig del af processen, som er medvirkende til, at skabe den forandringsproces hos dig på et dybere plan, så du får de bedste forudsætninger for, at få et godt, varigt og styrket selvværd.
Få et godt selvværd med styrket mental sundhed og bedre livskvalitet
Når du får hjælp til dit selvværd, får du samtidig styrket din mentale sundhed, så du opnår et liv i mental og fysisk balance med større livsglæde og en bedre livskvalitet.
Med et godt selvværd tror du på dig selv og står inde for den du er. Du føler dig værdifuld som person, og har en tro på, at du er ligeså meget værd som alle andre.
Du har IKKE brug for at sammenligne dig selv med andre, og har heller IKKE brug for bekræftelser og anerkendelse fra andre hele tiden.
Et godt og bedre selvværd er også ensbetydende med, at du ved hvad du vil med dit liv, og tør føre dine inderste mål eller drømme ud i livet, uanset hvad andre så måtte tænke. Du er bevidst om dine værdier, det der er vigtigt for dig, og er tro mod dem hele vejen igennem.
Når du har et godt selvværd, får du sagt fra overfor andre mennesker og ting du ikke har lyst til. Du møder livet med de udfordringer du nu engang oplever, og du har ressourcerne og styrken til at tackle dem.
Et godt selvværd er ensbetydende en god selvværdsfølelse, hvor livet og det du gør giver mening for dig.
Hjælp til lavt selvværd er ikke symptombehandling, men årsagsbehandling
Når du får hjælp til lavt selvværd hos mig, har jeg fokus på at fjerne og ændre på de årsager der er grunden til til dit lave eller dårlige selvværd. Når vi ændrer på årsagerne opnår du et varigt og godt selvværd.
En effektiv behandling af lavt selvværd foregår på den måde, at jeg i samarbejde med dig, behandler de årsager der ligger til grund for dit lave selvværd. Herunder også dine usunde tankemønstre, vanemønstre og handlemønster du har i dag, som er medvirkende til, at vedligeholde et lavt selvværd.
Når vi både fjerner og ændrer på årsagerne til lavt selvværd og de usunde mønstre du har i dag, opnår du helt automatisk et bedre selvværd med varig og holdbar effekt. Du opnår kort og godt en ressourcefyldt tilstand med et godt og styrket selvværd. Der samtidig øger din livsglæde, forbedrer din livskvalitet og giver dig en styrket og bedre mental sundhed.
Typiske symptomer på et lavt selvværd
- Jeg har ofte selvkritiske og negative tanker om mig selv og den jeg er.
- Jeg tænker ofte negative eller selvkritiske tanker om det jeg gør. Det kan være i forbindelse med mit job, min uddannelse eller andre ting i mit privatliv.
- Jeg har tit tanker om hvad andre mon tænker eller mener om mig.
- Jeg sammenligner tit og ofte mig selv med andre. Det kan være på Facebook eller andre sociale medier, eller det kan være ude i det virkelige liv.
- Jeg holder mig selv tilbage i forhold til at sige min mening, eller give udtryk for hvad det er jeg ønsker
- Jeg har det dårligt med at være i centrum
- Jeg har en grundlæggende følelse af, at det jeg gør IKKE er godt nok, og at jeg hele tiden burde gøre det bedre
- Jeg er dårlig til at sige fra, og hvis jeg endelig gør det får jeg utrolig dårlig samvittighed.
- Jeg har det med at “please” andre mennesker, og gør nogle gange noget, jeg inderst inde IKKE har lyst til.
- Jeg glemmer tit og ofte at gøre det der virkelig betyder noget for mig
- Jeg har det ligesom om, at jeg nogle gange lever mit liv ud fra hvad andre forventer af mig
- Jeg nedprioriterer mig selv til fordel for andre
- Jeg har ofte en følelse af usikkerhed, modløshed, ensomheds- eller tomheds følelse
Det er eksempelvis ovennævnte symptomer på et lavt selvværd vi dykker nedenunder, så vi får behandlet og ændret på årsagerne til, at du har disse symptomer. Når vi ændrer på årsagerne forsvinder symptomerne som "dug for solen".

Der er mange mennesker, der ligesom dig, har et lavt selvværd
Mange mennesker, både unge og voksne, har udfordringer med lavt og dårlig selvværd. Faktisk har mere end 20 % af den danske befolkning, ung som voksen, et lavt selvværd.
Jeg ved det fordi, jeg har hjulpet rigtig mange mennesker, unge og voksne, mænd og kvinder med lavt selvværd, til et bedre og styrket selvværd. Den yngste jeg har hjulpet var en dreng på 13 år, og de ældste jeg har hjulpet var mænd og kvinder på henholdsvis 65 år og 68 år. Blot for at fortælle dig, at lavt selvværd ikke har nogen alder eller køn. Og det er aldrig for sent, at få et godt selvværd.
Hvordan behandler jeg lavt selvværd?
Behandling af lavt selvværd er et 1:1 coaching forløb mellem dig og mig, kombineret med effektiv og handlingsorienteret terapi mod lavt selvværd. Behandlingem foregår i trygge rammer, hvor jeg møder dig med stor respekt for den person du er.
Behandlingen og selve forløbet foregår over 5 gange, hvor vi i sessionerne arbejder med de temaer, der ligger til grund for dit lave selvværd. Mellem vores sessioner skal du arbejde med forskellige værktøjer, teknikker og øvelser, der styrker dit selvværd på alle områder.
Individuelt tilpasset selvværdsforløb
Forløbet til behandling af lavt selvværd er individuelt, og tilpasses til dig og de årsager der ligger til grund for dit lave selvværd.
Der er nogle generelle ting vi skal arbejde med, som b.la. er omprogrammering af dine tanker, og måden hvorpå du tænker om dig selv. Og så skal vi arbejde med de udfordringer og problemstillinger, der har været med til, at skabe et lavt selvværd hos dig.
Herudover arbejder vi med forskellige teknikker i forhold til at ændre dine gamle negative overbevisninger om dig selv til nye og støttende overbevisninger. Og vi arbejder med, at etablere nye og støttende vane og adfærdsmønstre, som alt sammen er med til, at fjerne dit dårlige selvværd.
Sidst men ikke mindst, hjælper jeg dig med, at fjerne og ændre på de årsager der ligger til grund for dit lave selvværd.
Alt sammen behandlingsmetoder som gør, at du får et godt og styrket selvværd med en bedre mental sundhed og livskvalitet.

Selvværdstræet
Din vej til et godt selvværd og større mental sundhed
Samtaleterapi og kognitiv terapi er effektive, men begrænsede når der er tale om lavt selvværd
Samtaleterapi og kognitiv terapi (KT) er ofte de første terapiformer, som folk bliver introduceret til, når de søger hjælp til lavt selvværd.
Samtaleterapi tilbyder en tryg ramme, hvor du kan dele sine tanker og følelser med en professionel terapeut. Dette kan skabe en vigtig terapeutisk relation, hvor du oplever dig hørt, set og forstået, hvilket er afgørende for mange mennesker med lavt selvværd.
Kognitiv terapi går et skridt videre og fokuserer på at identificere og ændre dine negative tankemønstre, som opretholder et lavt selvværd.
Ved at hjælpe dig med at genkende irrationelle tanker og erstatte dem med mere realistiske og positive tankemønstre, vil kognitiv terapi medvirke til at forbedre dit selvbillede.
Når jeg hjælper dig af med lavt selvværd anvender jeg også samtale terapi og kognitiv terapi og coaching. Der er dog visse begrænsninger, da begge former arbejder på det bevidste plan, og fokuserer på dine nuværende tanker og følelser.
Hjælp til et lavt selvværd på et dybere niveau
Men lavt selvværd har ofte dybere rødder, der går tilbage til tidlige livserfaringer og traumer, som er lagret i hjernens dybere og mere primitive områder.
Det betyder, at ændringer i tankemønstre måske ikke er tilstrækkelige, hvis årsagen til lavt selvværd stammer fra ubevidste traumer og følelsesmæssige sår, som ikke bliver behandlet effektivt gennem kognitiv eller samtaleterapi.
I disse tilfælde er det nødvendigt at tage fat i de dybere lag af hjernen, hvor følelser og instinktive reaktioner er lagret – nemlig krybdyrshjernen og pattedyrshjernen, når du skal have et godt og bedre selvværd.
Forståelse af krybdyrshjernen og pattedyrshjernen i relation til lavt selvværd
Hjernen er et komplekst organ, og for at forstå, hvordan vi kan behandle lavt selvværd på et dybere niveau, er det vigtigt at have en grundlæggende forståelse af hjernens struktur og funktioner. Den triune hjerne-model, som blev udviklet af neuroforskeren Paul MacLean i 1960'erne, opdeler hjernen i tre hoveddele: krybdyrshjernen, pattedyrshjernen og neocortex (den menneskelige hjerne).
Krybdyrshjernen og lavt selvværd
Krybdyrshjernen er den ældste og mest primitive del af hjernen. Den omfatter strukturer som hjernestammen og basalganglierne og er ansvarlig for grundlæggende overlevelsesfunktioner som vejrtrækning, puls, fordøjelse og instinktive reaktioner på fare. Krybdyrshjernen styrer også vores kamp-, flugt- og frys-reaktioner, som er essentielle for overlevelse.
Når man oplever traumer, særligt tidligt i livet, kan disse traumatiske oplevelser blive indlejret i krybdyrshjernen. Selvom personen måske ikke bevidst husker traumerne, kan kroppen og hjernens primitive dele stadig reagere på dem, som om de sker i nutiden. Dette kan føre til konstant følelse af usikkerhed, frygt eller overvældelse, hvilket bidrager til lavt selvværd.
Pattedyrshjernen og lavt selvværd
Pattedyrshjernen, eller det limbiske system, er den del af hjernen, der styrer vores følelser og sociale interaktioner. Det limbiske system omfatter strukturer som amygdala, hippocampus og hypothalamus, som alle spiller en central rolle i vores følelsesmæssige liv og tilknytningsmønstre.
Pattedyrshjernen er tæt forbundet med vores evne til at føle kærlighed, omsorg og tilknytning. Hvis et barn har oplevet emotionel afvisning eller svigt fra sine primære omsorgspersoner, kan disse tidlige tilknytningsskader forankres i pattedyrshjernen og skabe grundlaget for lavt selvværd.
Mange mennesker med lavt selvværd bærer på en grundlæggende følelse af ikke at være elskværdige eller værdifulde – en følelse, som ofte stammer fra sår i pattedyrshjernen. Disse sår kan ikke nødvendigvis heles gennem kognitiv terapi alene, da de ikke udelukkende er knyttet til irrationelle tanker, men også til dybe følelsesmæssige oplevelser, der kræver terapeutisk arbejde på et mere emotionelt og kropsligt niveau.
Hvordan arbejder man med lavt selvværd i relation til krybdyrshjernen og pattedyrshjernen
For at kunne behandle lavt selvværd effektivt er det nødvendigt at arbejde på flere niveauer af hjernen. En integrativ tilgang, der både tager højde for de kognitive, emotionelle og instinktive aspekter af hjernen, kan hjælpe med at frigøre individet fra gamle traumer og genopbygge et sundt selvværd. Dette kan gøres gennem forskellige terapeutiske metoder, som arbejder med kroppen, følelserne og de underliggende traumer.
Traumeterapi til lavt selvværd
Traumeterapi er en anden vigtig del af arbejdet med krybdyrshjernen og pattedyrshjernen. Ved at bearbejde de dybe emotionelle sår, som er lagret i disse hjerneområder, kan traumeterapi hjælpe klienten med at slippe de gamle mønstre, som opretholder deres lave selvværd. Metoder som TFT og EFT (Tankefeltterapi og Emotionel frigørelsesteknik) og dybdegående psykodynamisk terapi kan hjælpe klienter med at bearbejde og integrere gamle traumer, så de ikke længere dominerer deres selvopfattelse.
Lavt selvværd og arbejde med det indre barn
At arbejde med det indre barn er en terapeutisk tilgang, som også er meget relevant i forhold til at behandle lavt selvværd. Mange mennesker med lavt selvværd har en indre følelse af ikke at være gode nok, hvilket ofte stammer fra deres tidlige barndomserfaringer.
Ved at arbejde med det indre barn kan terapeuten hjælpe klienten med at forbinde sig med de gamle følelsesmæssige sår, der eksempelvis kan være skyld og skam, og begynde at heale dem gennem selvkærlighed og omsorg.
NLP og neuropsykologi: En effektiv tilgang til lavt selvværd
Neuro-lingvistisk programmering (NLP), der blev udviklet af Richard Bandler og John Grinder i 1970'erne, er særligt effektiv i behandlingen af lavt selvværd, fordi den arbejder med hele hjernen ved at integrere både kognitive, følelsesmæssige og kropslige reaktioner.
NLP er baseret på en forståelse af, at hjernens indlærings- og adfærdsmønstre kan omprogrammeres, så individer kan ændre deres opfattelse af sig selv, forbedre deres selvværd og opnå bedre emotionel regulering. Ved at forstå, hvordan vores tanker (neuro), sprog (lingvistisk) og handlinger (programmering) hænger sammen, hjælper NLP klienter med at bryde negative mønstre og opbygge nye, mere positive tankesæt.
NLP’s arbejde med den tredelte hjerne
NLP er særlig effektiv, fordi det arbejder med den såkaldte "tredelte hjerne", som blev konceptualiseret af Paul MacLean gennem hans teori om den triune hjerne.
Denne teori deler hjernen op i tre dele, som hver har deres funktioner, og som spiller en central rolle i, hvordan vi oplever og reagerer på verden. Disse tre dele er:
Krybdyrshjernen (reptilhjernen): Den mest primitive del af hjernen, der styrer vores grundlæggende overlevelsesinstinkter og automatiske reaktioner som kamp, flugt og frys.
Pattedyrshjernen (Det limbiske system): Denne del af hjernen styrer vores følelsesliv og tilknytningsmønstre, og den spiller en stor rolle i, hvordan vi føler os elskede, trygge og værdsatte.
Neocortex (Tænkehjernen / den menneskelige hjerne): Den mest udviklede del af hjernen, der står for vores bevidste tænkning, logik, problemløsning og kognitive funktioner. Neocortex er særligt involveret i kognitive terapier som kognitiv adfærdsterapi (KT), som arbejder på det bevidste niveau.
Når det kommer til lavt selvværd, er alle tre dele af hjernen involveret. Krybdyrshjernen kan fastholde instinktive reaktioner fra tidligere traumer, pattedyrshjernen kan være overaktiv på grund af utrygge tilknytningsmønstre, og neocortex kan blive domineret af negative tanker og overbevisninger om ens værd.
NLP arbejder med at forbinde og integrere disse tre hjerneniveauer, så klienten kan opnå en dybere forandring.
Hvordan arbejder man med lavt selvværd med neuropsykologi
Neuropsykologi er studiet af hjernens funktioner i forhold til menneskelig adfærd og mentale processer. I forhold til behandling af lavt selvværd fokuserer neuropsykologi på, hvordan hjernens strukturer og processer påvirker vores følelser af værd og selvopfattelse.
Moderne neuropsykologisk forskning har vist, at vores selvværd er tæt forbundet med specifikke områder af hjernen, herunder det limbiske system (som omfatter pattedyrshjernen) og prefrontal cortex, som er ansvarlig for selvregulering og rationel tænkning.
Lavt selvværd er ofte forbundet med ubalancer i disse hjerneområder. For eksempel har personer med lavt selvværd en tendens til at have overaktivitet i amygdala, som styrer frygt og angst, samt underaktivitet i prefrontal cortex, som hjælper med at regulere negative følelser.
Ved at forstå disse neuropsykologiske processer kan en terapeut og en NLP Coach arbejde målrettet med at styrke klientens evne til at regulere følelser og opbygge et sundere og stærkere selvværd.
Hjernens plasticitet: Håb for forandring
Et af de mest opmuntrende aspekter ved neuropsykologien er forståelsen af hjernens plasticitet – dens evne til at ændre sig og skabe nye forbindelser gennem hele livet. Dette betyder, at selvom en person har oplevet lavt selvværd i mange år, er det muligt at ændre de underliggende hjernekredsløb gennem målrettet terapi og mental træning. NLP og neuropsykologi arbejder sammen om at udnytte hjernens plasticitet til at skabe varige forandringer i selvværd og selvopfattelse.
Gennem teknikker som visualisering, reframing og ankring kan klienter begynde at skabe nye neurale forbindelser, der støtter et sundere selvbillede. Dette er ikke blot en overfladisk ændring i tankemønstre, men en dyb transformation, der ændrer, hvordan hjernen reagerer på følelser af værdighed og selvtillid.
Integration af NLP, neuropsykologi og traditionel terapi til lavt selvværd
Mens NLP og neuropsykologi tilbyder effektive værktøjer til at arbejde med lavt selvværd, er det vigtigt at integrere disse metoder med andre terapeutiske tilgange for at opnå den mest holistiske og bæredygtige forandring.
Samtaleterapi og kognitiv terapi kan stadig spille en vigtig rolle i behandlingen, især når det kommer til at hjælpe klienten med at forstå deres tanker og følelsesmæssige mønstre.
Ved at kombinere disse metoder med NLP’s teknikker og neuropsykologiens forståelse af hjernen, kan terapeuter skabe en mere nuanceret og dybdegående behandlingsplan, der arbejder med hele mennesket – både bevidst og ubevidst.
Jo mere tid du selv investerer, jo bedre selvværd opnår du
Udover det vi arbejder med i vores samtaler sammen, skal du også påregne, at investere en del tid i mellem vores samtaler. Det er nemlig her du skal øve, træne og implementere de ting vi arbejder med.
Kombinationen af samtaler og det du arbejder videre med i mellem vores samtaler, er den mest effektive metode til, at du virkelig får boostet dit selvværd. Og dermed opnår et langt bedre selvværd end du måske har turde håbe på.
Så før du beslutter dig for om du vil investere i det her selvværdsforløb, skal du være sikker på, at du er motiveret og har tiden til, at arbejde videre med tingene mellem vores samtaler. Da forudsætningen for, at du kan opnå et godt selvværd er, at du selv er en aktiv deltager i forløbet.
Til gengæld lover jeg dig, at du vil opleve en stor og positiv forandring i forhold til dig selv, dit selvværd og dermed din livsglæde.
- Styrk dit selvværd og dermed din mentale sundhed, livsglæde og livskvalitet -

Få hjælp til lavt selvværd
Kom i gang inden for 1-2 uger
Udfyld nedenstående kontaktformular (helt uforpligtende) hvorefter jeg kontakter dig.
Eller ring til mig på 42 16 47 14 såfremt du har spørgsmål til forløbet eller andre spørgsmål om selvværd.