stress og immunforsvaret

stress og immunforsvaret

En af følgevirkningerne af alvorlig stress eller en stressbelastning gennem en længere periode er et svækket immunforsvar.

Under normale omstændigheder styrkes dit immunforsvar, når du oplever en stressreaktion af en eller anden årsag, så din krop bedre kan klare sig mod eventuelle infektioner, hvis du bliver udsat for en skade af en eller anden art.

Men hvis du gennem en længere periode har været udsat for stressbelastninger af forskellig art, og måske oven i købet har udviklet alvorlig stress, så svækkes dit immunforsvar i stedet for.

Når dit immunforsvar er svækket på grund af længere tids stressbelastning, bliver du lettere syg og får hyppige infektioner. Hyppige infektioner er er et af symptomerne på stress, som du skal tage alvorligt.

Du får måske småfeber, ondt i halsen og pådrager dig forskellige infektioner som f.eks. herpes sår, bylder, bumser o.l. Hvis du har tendens til eksem e.l. kan du opleve at dette bliver værre.

Hvis du oplever at du jævnligt bliver småsløj og pådrager dig diverse infektioner, kan det altså skyldes at du gennem en længere periode har været udsat for en eller flere stressbelastninger. I værste fald kan der være tale om alvorlig stress.

Du skal selvfølgelig som udgangspunkt altid kontakte din læge og blive undersøgt, så han eller hun kan udelukke alle andre årsager end stress.

Kan din læge ikke finde nogle årsager til, at du jævnligt pådrager dig diverse infektioner, er sandsynligheden for at det skyldes stress rimelig stor. Og du bør hurtigts muligt få hjælp til din stress.

En af de mest effektive metoder til at få hjælp til din stress er et stresscoaching forløb, der udover at hjælpe dig med at komme af med din stress, også “klæder” dig på til at håndtere og forebygge fremtidige stresssituationer, så du ALDRIG bliver så stresset igen, at det går ud over dit helbred, herunder dit immunforsvar.

Disse effekter opnår din krop og hjerne når du får din søvn

Michall Winkler
Certificeret stresscoach

Kontakt - prefooter

Kontakt mig for yderligere information

Benyt nedenstående formular eller ring på tlf. 42 16 47 14

Kontaktinformation

  • LifeConsulting
    Himmelev Bygade 68 A
    4000 Roskilde
  • 4216 4714