Hvad virker mod stress?

Hvad virker mod stressFind ud af hvad der hjælper mod stress

Det der hjælper mod stress er først og fremmest, at du får mental ro, så din hjerne kan få en pause. Herudover har din krop brug for fysisk ro og afslapning, så både din hjerne og krop kan få lov til at restituere.

Det er endvidere vigtigt, at du får din søvn og sover eller hviler dig så meget som overhovedet muligt, så din krop og hjerne stille og roligt, kan komme af med stressen igen.

Undgå at overloade din hjerne med for mange informationer. Sluk din smartphone eller sæt den på lydløs og læg den væk. Overdrevent brug af din smartphone, hvor du er på sociale medier, søger informationer på internettet, tjekker din mail flere gange om dagen, er stressende for din hjerne.

Dyrk moderat motion hvor pulsen kommer lidt op. Det kan være en rask gåtur eller cykeltur og gerne i naturen, som har en god virkning mod stress.

Motionen på et moderat niveau gør, at dine stresshormoner i kroppen aftager, og du opnår en reducering af tankemylder samt en bedre søvn.

Sørg endvidere for, at have så få aftaler i din kalender som muligt, så det kun er de absolut allermest nødvendige aftaler du skal tage dig af. Specielt i den første tid indtil din stress aftager igen.

Der findes ingen mirakelkur mod stress

Der findes desværre ikke nogen mirakelkur mod stress og heller ikke nogen hurtig løsning, når du først er blevet stresset.

Det tager tid at komme af med stressen igen. Hvor lang tid der går, afhænger af hvor længe du har været stresset, og hvor stor en stressbelastning du har.

Hvis du har fået alvorlig stress, vil jeg anbefale dig, at få professionel stressbehandling til din stress. Hvis du har en let til moderat stressbelastning, er der en hel del du selv kan gøre, som har en effektiv virkning mod stress.

Book GRATIS afklarende samtale om stress

 

Det virker mod stress

Udover det jeg allerede har nævnt i starten af indlægget, er der en række ting du selv kan gøre, som har en effektiv virkning, og hjælper mod stress. Herudover har de også en forebyggende effekt, som er med til, at modvirke fremtidig stress.

Effektive metoder der hjælper mod stress

 • Sørg for at få din søvn og mindst syv til otte timer hver nat.
 • Gå i seng senest kl. 22.
 • Gå en tur mindst en gang om dagen i et moderat tempo i nogle naturskønne omgivelser. Naturen har en afslappende effekt på sind og krop.
 • Lav afslappende åndedrætsøvelser flere gange om dagen.
 • Mediter en gang om dagen i mindst 15 minutter. Hvis du ikke selv mediterer i forvejen, så søg på guidede meditationer på nettet, som er effektive mod stress.
 • Sørg for at de aktiviteter du laver lader dig op med energi, hvad enten det er arbejdsrelateret eller private gøremål.
 • Lav så lidt som muligt af de aktiviteter der dræner dig for energi.
 • Vær nærværende og tilstede i nuet. Undgå at bekymre dig over fremtiden eller spekulere over fortiden. Hvis du ikke ved hvordan, så få hjælp til at lære det.
 • Sig fra overfor alt det som du ikke har lyst til. Det kan være arbejdsrelateret eller private gøremål, eller personer som du ikke har lyst til at være sammen med.
 • Sig til i forhold til de ting du har lyst til, og som giver dig energi og glæde.
 • Undgå mennesker der dræner dig for energi.
 • Sørg for at have luft i din kalender, så du ikke har for mange aftaler hver dag.
 • Hold pauser i løbet af dagen.
 • Hold fri når du har fri. Lad være med at tage arbejdet med hjem.
 • Gør noget godt for dig selv hver dag, hvor du udelukkende har fokus på dig og dine behov.
 • Vær sammen med nogle mennesker du holder af, og som løfter dig op.
 • Spis en sund og varieret kost.
 • Skær kraftigt ned på dit forbrug af sociale medier o.l., da det stresser din hjerne og dermed dig.
 • Få en dybdegående og afslappende massage så tit som muligt, og gerne to gange om måneden.

Relaterede sider med metoder og øvelser, der hjælper mod stress:

Selvhjælpsøvelser mod stress

Forebyggelse og håndtering af stress i dagligdagen

Øvrige tiltag som virker mod stress

Hvis du har har alvorlig stress og de tidligere omtalte metoder ikke virker optimalt, kan det være nødvendigt at du søger professionel hjælp til at komme af med din stress.

Det er dog ikke alle metoder der er lige effektive, hvis du også gerne vil lære hvordan du undgår at få stress igen.

Stresscoaching er effektivt mod stress

Stresscoaching, udført af en professionel og certificeret stress coach, er en af de mest effektive metoder der virker mod stress. I stresscoaching er der både fokus på, at afhjælpe din nuværende stress, samt fokus på, at ændre og helt fjerne de årsager der er til din stress. Når du får hjælp hos en stresscoach, vil du endvidere lære effektive metoder og teknikker til  hvordan du forebygger og tackler fremtidig stress. Alt sammen tiltag der sikrer dig en holdbar og varig effekt, så du aldrig får stress igen.

Læs mere om stresscoaching her

Tankefeltterapi mod stress

Tankefeltterapi er særlig effektiv til, at fjerne de dybereliggende årsager til din stress og dermed dine stress symptomer. Metoden er dog ikke effektiv, hvis du også gerne vil lære hvordan du undgår stress fremover.

Læs mere om tankefeltterapi her

Gruppeforløb mod stress

Flere kommuner og fagforeninger tilbyder gruppeforløb for stressramte. Og afhængig af hvor meget stress du har, kan disse gruppeforløb være ganske effektive virkemidler mod stress.

Metakognitiv terapi er effektivt til tanker og stress

Metakognitiv terapi som har indfundet sig som behandlingsmetode mod stress i de seneste år, kan også være ganske effektivt, hvis årsagerne til din stress udelukkende skyldes dine tanker. Hvis du stress også bunder i andre årsager, kan denne terapiform ikke stå alene når det handler om at opnå en optimal virkning mod stress. Da metoden ikke fjerner de mange andre årsager der kan være til stress. Ligesom du heller ikke lærer hvordan du forebygger og håndterer fremtidig stress.

Book GRATIS afklarende samtale om stress

 

Vitaminer, urter og kosttilskud virker ikke alene mod stress

Der er IKKE nogle vitaminer, urter eller kosttilskud der alene virker mod stress. Derimod findes der en række præparater inden for kosttilskud, mineraler og urter, der kan være med til, at reducere stress i kroppen, i kombination med nogle af de øvrige ting, som jeg har nævnt i dette indlæg.

Hvilke kosttilskud, mineraler og urter jeg kan anbefale, kan du læse mere om i nogle af mine tidligere indlæg, som du finder link til herunder.

Antistress vitaminer, mineraler og kosttilskud

Rosenrod, Jiaogulan, Magnolia, Morina – Produkter i kombination med stresscoaching

Er du stadigvæk i tvivl om hvad der virker mod stress?

Hvis du stadigvæk er i tvivl om hvad der virker mod stress, er du altid velkommen til at ringe eller skrive til mig, det koster ikke noget at spørge.

Du kan ringe til mig på tlf. 42 16 47 14 eller sende mig en besked via nedenstående kontaktformular.

Book GRATIS afklarende samtale om stress

 

Relaterede sider

Hvilken hjælp skal jeg vælge når jeg har stress

Kontakt - prefooter

Kontakt mig for yderligere information

Benyt nedenstående formular eller ring på tlf. 42 16 47 14

Kontaktinformation

 • LifeConsulting
  Himmelev Bygade 68 A
  4000 Roskilde
 • 4216 4714