Er du blandt en af de mange unge med stress?

I dag er der rigtig mange unge der har udviklet mere eller mindre alvorlig stress med deraf følgende konsekvenser for helbred, skole og uddannelse.

Har du nogensinde tænkt over, at de symptomer du oplever måske skyldes stress? Det kan være symptomer som træthed, ondt i maven/hovedet eller andre uforklarlige smerter, tankemylder, koncentrationsbesvær, indre uro, manglende lyst til at gå i skole, irritabel/aggressiv, lettere til tårer, m.fl.

Jeg oplever også unge, som jævnligt har kastet op på grund af stress. Symptomerne kan være mange, og meget forskellige fra person til person.

Her kan du læse mere om forskellige stresssymptomer

Her kan du læse mere om hvad stress er

Årsager til stress hos unge

Der er mange årsager til, at du som et ungt mennesker oplever stress, ligesom årsagerne kan være individuelle fra person til person. Det der stresser en anden er ikke nødvendigvis det samme som stresser dig.

Nogle typiske årsager til stress hos unge kan være:

 • Manglende tro på dig selv og dine egne evner
 • Høje eller urimelige krav fra omgivelserne (Forældre, skole, uddannelse, venner/veninder m.fl.)
 • Dårlig- eller manglende evne til at sige fra overfor andre
 • Lever dit liv ud fra hvad andre forventer (og i mange tilfælde hvad du selv tror andre forventer af dig), og dermed tilsidesætter dig selv og dine egne værdier og behov
 • Dine egne høje krav til dig selv (Hvornår er det godt nok?)
 • Den tid du har til rådighed set i forhold til alt det du har besluttet dig for at nå. (Du har kun 24. timer i døgnet.  Nogle tror de har 36. timer i døgnet, og planlægger ud fra det).
 • Lavt selvværd/selvværdsfølelse, herunder negative tanker om sig selv og sit eget værd
 • Forventningspres fra andre
 • Den tid du har til rådighed set i forhold til det du pålægger dig selv at skulle nå. (Vi har 24. timer i døgnet, hvor nogle planlægger det de skal som om de har 36 timer til rådighed)
 • Manglende struktur og overblik
 • Dine egne tanker og måden hvorpå du tænker (Ca. 50 % af alle stressårsager skyldes vores egne tanker) Det kan være negative tanker om dig selv, tanker om ting der er sket i din fortid eller bekymringer og frygt for fremtiden)

Teenagere og unge med ondt i maven

Det er vigtigt at du får hjælp til din stress

Har du mistanke om at de symptomer du oplever muligvis kan være stress, er det vigtigt at du får professionel hjælp til at komme af med din stress hurtigst muligt. Får du ikke hjælp til din stress, kan det få alvorlige konsekvenser for dit helbred – både psykisk og fysisk.

Jeg har fået mit liv tilbage

Er du blandt en af de mange unge med stress?Sidste år i maj måned kontaktede Casper mig for at få hjælp til at komme af med sin stress, og han gav mig efterfølgende lov til at dele sin historie med andre for på den måde at være medvirkende til, at andre også får hjælp til at komme af med deres stress. Casper var dengang 24. år, hans budskab er til dig der har mistanke om, eller måske allerede er klar over, at du har fået stress – uanset om du er 15 eller 70 år.

Læs Caspers historie her >>>

Jeg oplever som stresscoach, at flere og flere unge der henvender sig for at få hjælp til stress, og har unge helt ned i 14 års alderenm som jeg behandler for alvorlig stress. I nogle tilfælde er det den unge selv der henvender sig, og i andre tilfælde er det forældrene til den unge der ringer fordi, de naturligt nok, er meget bekymret for deres søn eller datter og ønsker professionel hjælp.

Få GRATIS rådgivning om stress

Tag en stresstest

Er du i tvivl om du har stress, kan du tage en stresstest ved at klikke på knappen herunder. Vær dog opmærksom på, at der kan være andre årsager end stress. Og du bør derfor altid konsultere din læge først, for at udelukke andre årsager end stress.

Tag en stresstest

 

Stresscoaching forløb for unge >>>

Stresscoaching forløb for voksne >>>

Kontakt - prefooter

Kontakt mig for yderligere information

Benyt nedenstående formular eller ring på tlf. 42 16 47 14

Kontaktinformation

 • LifeConsulting
  Himmelev Bygade 68 A
  4000 Roskilde
 • 4216 4714