Metakognitiv terapi

Metakognitiv terapiEn effektiv terapiform til alle former for uhensigtsmæssige tankemønstre

Metakognitiv terapi er en terapiform der er særlig effektiv til alle former for uhensigtsmæssige tankemønstre, som bekymringer, grublerier, stresstanker og negative tankemønstre i forhold til stress, selvværd og angst.

I mit arbejde som psykoterapeut og stresscoach anvender jeg altid en del af den metakognitive terapi, som supplement til de øvrige behandlingsmetoder, da vores tanker har stor medindflydelse på de problematikker der skal behandles i relation til forskellige former for mental og psykisk ubehag. Uanset om der er tale om alvorlig stress, angst eller dårligt selvværd.

Den metakognitive terapiform, der også anvendes som metakognitiv coaching, er endvidere en effektiv metode i life coaching og unge coaching, når det er tale om selvsaboterende tankemønstre, der forhindrer klienten i, at føre sine mål og handlinger ud i livet.

Relaterede sider
Psykoterapeut Roskilde

Hvad er forskellen på metakognitiv terapi og kognitiv terapi

Forskellen på den metakognitive terapiform og kognitiv terapi er, at jeg i den metakognitive terapi udelukkende har fokus på selve tankemønstrene og hvordan vi tænker om vores tanker. Og her lærer jeg klienten metoder til helt at undgå, at give de negative tanker opmærksomhed. Dette har en rigtig god effekt på stress, angst, depression m.fl., da det er vores egne tanker der mange gange er hovedårsagen til problemerne. Dette skyldes at vores hjerne ikke er i stand til, at kende forskel på om det er noget vi tænker, eller om det reelt er noget der foregår i virkeligheden.

Du kan læse mere om hvad metakognitiv terapi er her.

I den kognitive terapiform, som jeg i høj grad også anvender, arbejder vi med at omstrukturere måden hvorpå vi tænker i forskellige situationer. Denne terapiform anvender jeg når jeg hjælper mine klienter med, at opløs begrænsende overbevisninger. Ligesom jeg anvender den kognitive terapi i forbindelse med stress og angst.

Hvilken af de to terapiformer jeg anvender, afhænger dels af årsagerne til problemet og så hvad der virker bedst på klienten. Herudover supplerer jeg altid mine behandlinger, uanset om det er terapi eller coaching, med andre behandlingsmetoder og coachingmetoder.

Relaterede sider

Terapiforløb >>

Få hjælp til dine bekymringer og negative tankemønstre >>

 

Kontakt - prefooter

Kontakt mig for yderligere information

Benyt nedenstående formular eller ring på tlf. 42 16 47 14

Kontaktinformation

  • LifeConsulting
    Himmelev Bygade 68 A
    4000 Roskilde
  • 4216 4714