Du er ikke den eneste der har problemer med selvværdet

Hvis du tror du er den eneste, eller er blandt få der har problemer og udfordringer med dit selvværd, så tager du gruelig fejl. En undersøgelse der blev foretaget af Cormark for psykiatrifonden viser, at ca. hver 5. dansker – ung som voksen, mænd som kvinder – har lavt selvværd og en følelse af ikke at slå til.

Du er ikke født med et godt eller dårligt selvværd. Dit selvværd grundlægges i din barndom, og har du udviklet et lavt selvværd, har det i de fleste tilfælde store konsekvenser for din livskvalitet. Dit selvværd er ikke stationært, men udvikles eller afvikles gennem livet af det du udsættes for, eller lader dig udsætte for.

Det altafgørende fundament for at udvikle et godt selvværd er dine overbevisninger om dig selv samt dit mindset. Det vil sige måden hvorpå du opfatter og tænker om dig selv, og hvor du har dit fokus. Ligesom det også er afgørende for dit selvværd, hvordan du tror andre  tænker og mener om dig.

Du kender måske det her med, at du bilder dig selv ind, at du ved hvad andre tænker og mener om dig. I virkeligheden kan du på ingen måde vide hvad andre tænker eller mener om dig, med mindre de selv har fortalt dig det. Det er udelukkende det man kalder for tankelæsning og fejltolkning. De tanker du tænker andre tænker om dig, er i virkeligheden dine egne tanker om dig selv og måden hvorpå du opfatter dig selv.

Hvis du f.eks. tænker, at ham eller hende synes garanteret at jeg er grim, tyk eller dum. Så er det i virkeligheden dig selv, der siger til dig selv: “Jeg er grim”, “Jeg er tyk”, “Jeg er dum”.

Lær at styre dine tanker

Der er mange der forveksler selvtillid og selvværd med hinanden. Og der er meget store forskelle. Meget kort fortalt er selvtillid det du gør, og selvværd erden du er, og det du indeholder som person.

Døjer du med dårligt selvværd? Sidder du oftest fast i et negative tanker og følelser om dig selv og den du er? Har du mistet troen på dig selv? er du i tvivl om hvem du egentlig er? Har du urimelige høje krav til dig selv? Er du i tvivl om dine egne behov? Glemmer du tit dig selv til fordel for andre? Så er du som tidligere nævnt absolut ikke den eneste.

Symptomer på dårligt selvværd

Stress og dårligt selvværd

Det gode er, at det faktisk ikke er så svært at opbygge et godt selvværd, bare du ved hvordan du skal gøre, og kan se vigtigheden i hvorfor det er vigtigt for lige præcis dig. Herudover kræver det en del selvdiciplin i forhold til at fastholde sig selv i opbygningsfasen af selvværdet, da hvis du ikke er vedholdende nok, meget hurtigt  kan ryge tilbage i dine gamle og uhensigstmæssige vanemønstre.

Der er skrevet mange gode bøger om selvværd, og der er også mange gode råd om hvordan du styrker dit selvværd. (Jeg har selv skrevet forskellige råd her på min hjemmeside – se nedenstående link) Problemet med disse bøger og gode råd er, at det er rigtig svært for mange mennesker, at fastholde sig selv i at følge det der står i bøgerne, eller få implementeret de gode råd om selvværd i deres dagligdag.

10 gode råd til selvværd

Hvorfor ikke forære dig selv eller en du kender en unik og enestående julegave?

Jeg har gennem årene hjulpet mange mennesker – unge og voksne – med at styrke deres selvværd med alt hvad dette indebærer for den enkelte person. Måden jeg har gjort det på har  primært via 1:1 selvværdsforløb, i forbindelse med stresscoaching og i forbindelse med andre personlige udviklingsforløb.

Som noget forholdsvis nyt er jeg begyndt, at afholde selvværdskurser for unge og voksne. Du kan på nedenstående link se hvad to af deltagerne på det nuværende kursus siger om selvværdskurset.

Se hvad Line siger om selvværdskurset her >>> (åbner i nyt vindue)

Se hvad Cathja siger om selvværdskurset her >>> (åbner i nyt vindue)

Har du problemer eller udfordringer med dit selvværd, kender du helt sikkert også til det her med at nedprioritere sig selv til fordel for andre. Så hvorfor ikke prioritere dig selv, og starte med at give dig selv den bedste julegave der kan købes for penge; Et kursus i at styrke dit selvværd og genfinde din indre styrke.

Næste hold starter den 17. januar 2016.

Du kan læse mere om kurset; Styrk dit selvværd og genfind din indre styrke her >>>

 

Kontakt - prefooter

Kontakt mig for yderligere information

Benyt nedenstående formular eller ring på tlf. 42 16 47 14

Kontaktinformation

  • LifeConsulting
    Himmelev Bygade 68 A
    4000 Roskilde
  • 4216 4714