stress og sygefravær

Stress og sygefravær

Står ud overfor en sygemelding med stress? Eller er du allerede sygemeldt, så, har du brug for professionel hjælp til at komme af med din stress, og dermed afkorte dit sygefravær.

Når du får den rigtige hjælp til din stress i forbindelse med en sygemelding, kan du reducere dit sygefravær væsentligt og komme hurtigere tilbage på dit job igen.

Afhængig af hvor alvorlig en stressbelastning du har, kan en sygemelding med stress vare fra 14 dage til 2-3 måneder under forudsætning af, at du får professionel hjælp til din stress.

Den rigtige hjælp til en sygemelding med stress handler først og fremmest om, at du får hjælp til, at få stressen ud af din krop. Dernæst skal du lære hvordan, du forebygger og håndterer fremtidig stress, både fra dit arbejdsliv og dit privatliv, så du ALDRIG bliver sygemeldt med stress igen.

At kunne forebygge og håndtere fremtidig stress fremadrettet er et meget vigtigt, og hos nogle behandlere, desværre et oftest overset element i behandling af stress.

Konsekvenser såfremt du ikke får den rigtige hjælp til stress under dit sygefravær

Hvis du ikke får den rigtige hjælp til din stress, kan en sygemelding med stress i nogle tilfælde vare op til et år. Ligesom der er stor risiko for, at du forholdsvis hurtigt må sygemeldes med stress igen, når du starter på dit job.

Årsagen hertil er, at du ikke har lært dine egne stressignaler og årsagerne til det der har stresset dig at kende. Ligesom du heller ikke ved, hvordan du skal forebygge og håndtere de forskellige stresssituationer, som vi stort set alle oplever engang i mellem. Nogle mere end andre.

Betydningen for dig og din arbejdsplads, når du får den rigtige hjælp til stress under dit sygefravær

Når du får den rette hjælp til din sygemelding med stress, kan du afkorte dit sygefravær væsentligt. En gennemsnit sygemelding med alvorlig stress varer fra 2 – 3 måneder, når du får professionel hjælp under din sygefraværsperiode.

I nogle tilfælde kan en sygemelding være væsentlig kortere afhængig af din stressbelastning, jobfunktion og hvilke muligheder din arbejdsplads tilbyder dig, både under din sygemelding med stress, og når du kommer tilbage på jobbet igen efter en sygemelding.

De fleste med en alvorlig stressbelastning har brug for en sygemelding på minimum to måneder.

Sygemeldt med stress

En af mine tidligere kunder, som undgik en sygemelding med stress siger

Kære Michall

Jeg vil gerne sige dig en stor tak for et rigtig givende stresscoaching forløb. Jeg valgte dig på opfordring fra min læge der anbefalede en stresscoach frem for en psykolog og det har jeg bestemt ikke fortrudt.

Jeg gik ned med stress i 2008 og følte dengang at jeg ikke blev helt helbredt, jeg var da også mega stresset da jeg startede hos dig, men efter vores mange samtaler, øvelser, hjemmearbejde m.m. føler jeg mig helt rask og har virkelig lært hvordan det er at leve i nuet og helt uden stress. En rigtig stor ting for mig var at jeg igennem hele forløbet var i stand til at passe mit arbejde selvom det var hårdt.

– Søren –

En anden af mine tidligere kunder, der var sygemeldt med stress siger

Kære Michall

Jeg ved slet ikke, hvor jeg skal starte! Jeg er SÅ glad og taknemmelig for al din hjælp og guiden.

Jeg havde fuldstændig tillid til dig fra start af og tvivlede slet ikke på, at jeg ville få det godt igen. Men at jeg fik det SÅ godt, havde jeg aldrig troet muligt – også selvom du sagde det. Det er ligesom om at nogen har fjernet de “vægte” jeg havde siddende om fødderne, benene, hofterne, maven, armene, nakken og hovedet, men som jeg slet ikke vidste jeg havde. Hvor trist det end lyder, kan jeg slet ikke huske at jeg har haft det så godt før! Men det er jo også fantastisk!

– Susanne Lundgreen –

 

Forebyg sygemelding med stress på din arbejdsplads

Rigtig mange sygemeldinger med stress, kan forebygges med den rette indsats mod stress på arbejdspladsen. En effektiv måde er, at investere i en intern stressvejleder i din virksomhed. En stressvejleder hos os, bliver uddannet til, at rådgive og vejlede medarbejdere, teams og ledelse i forebyggelse og håndtering af stress.

Vi udbyder en af Danmarks bedste certificerede stressvejlederuddannelser – En investering i forebyggelse af sygemelding med stress.

Du kan læse mere om uddannelsen på nedenstående link.

Certificeret stressvejlederuddannelse

Få den rigtig hjælp til din stress når du er sygemeldt

Den mest effektive hjælp du kan få, når du er sygemeldt med stress, er professionel hjælp hos en certificeret stresscoach. Her vil du, via et stresscoaching- og stressbehandlingsforløb få den rigtige hjælp til at blive afstresset. Og du vil lære hvordan du forebygger og håndterer fremtidig stress, så du aldrig skal sygemeldes med stress igen.

Læs mere om stresscoaching her

Kontakt - prefooter

Kontakt mig for yderligere information

Benyt nedenstående formular eller ring på tlf. 42 16 47 14

Kontaktinformation

  • LifeConsulting
    Himmelev Bygade 68 A
    4000 Roskilde
  • 4216 4714