Jeg er utrolig bange lige nu - del 2 af 3

Navn: Camilla Petersen

Jeg er et meget mørkt sted lige nu, og er utrolig bange. Der sker noget i mig, som jeg ikke kan kontrollere. Jeg sidder og ønsker mig tilbage til den søde og glade pige jeg engang var.

Den pige der ingen bekymringer havde. Den pige der kæmpede for retten til sit eget liv.

Her får du 2. del af Camillas historie om hendes oplevelser med alvorlig stress, og den “rejse” hun har været på under sit stressbehandlingsforløb hos mig.

Hvis du ikke har læst første del af Camillas historie, kan du læse den her

En af årsagerne til Camillas stress var, at hun levede i et forhold gennem fire år, hvor hun lod ekskæresten tage kontrollen over hende. Camilla tilpassede sig konstant i forhold til ekskærestens urimelige krav og forventninger hende. Ligesom Camilla jævnligt fandt sig i, at blive nedgjort med deraf følgende nedbrydning af selvværdet.

Camillas historie del 2

Mit liv har aldrig været særlig let, og jeg har skulle kæmpe mange gange i mit liv for at nå til der hvor jeg er i dag.

Forholdet med ekskæresten

Jeg havde allerede kæmpede mit livs kamp engang før, og så møder jeg min ekskæreste. Jeg blev så forelsket i ham og han i mig – det troede jeg i hvert fald.

Men sådan var det bestemt ikke. Han fik kontrollen over mig, og førte mig som en dukke på en scene, hvor alt var min skyld. Det var min skyld hvis vi f.eks. missede et tog, tabte en odds, eller der ingen penge var. Alt var min skyld.

Så jeg lærte rigtig hurtigt, at jeg skulle være et skridt foran hele tiden for at undgå ballade. Hvis han f.eks. havde fri kl 14, jeg gik hjemme på det tidspunkt, skulle jeg sørge for at der var penge, rydde op og vaske tøj m.v., for hvis jeg ikke var klar kl. 14 når han kom hjem gik det helt galt. Hvis vi havde aftalt at mødes inde i byen, så kom jeg gerne 1. time før uanset vejret. For hvis jeg kom for sent gik det også galt.

Jeg fik b.la. at vide jeg var dum og aldrig ville blive til en skid. Jeg fandt også ud af, at han var mig utro gang på gang.

Han havde mig i sit syge spind

Hvorfor gik du ikke fra ham er jeg blevet spurgt om 100 gange. Det er rigtig svært for folk at se, hvorfor man ikke bare kan gå. Jeg prøvede at gå fra ham mange gange, men han havde mig i sit syge spind, og vidste præcis hvad han skulle sige og gøre, for at jeg skulle komme tilbage.

Sidste år gik jeg fra ham en gang for alle. Jeg sagde min daværende lejlighed op og flyttede hjem til min mormor. Vi havde ingen kontakt i 9. måneder indtil jeg fik den besked på facebook, som jeg skrev om i første del af min historie.

Jeg er nu i gang med mit stressbehandlingsforløb

Jeg er nu i gang med mit stressbehandlingsforløb hos Michall fra Lifeconsulting. Og har b.la. fået en del værktøjer, teknikker og øvelser, som jeg stille og roligt skal arbejde med- og integrere i min dagligdag.

Det handler lige nu meget om min angst, ændring af mine tankemønstre, mit selvværd og så lære at slappe af mentalt -uden forstyrrende tanker. Jeg skal også lære mine stressymptomer at kende, og forbinde dem med årsagerne til det der udløser min stress og angst.

Stresscoaching Roskilde

I starten hjalp det mig at skrive

En af de ting jeg hurtigt fandt ud af virkelig hjalp mig var at skrive. Når jeg kunne, skrev jeg stort set hver dag. Jeg skrev alt hvad jeg følte og tænkte. Her er noget af det jeg skrev da jeg havde det aller værst:

“Jeg er i et meget mørkt sted lige nu. Jeg er utrolig bange fordi der sker noget i mig, som jeg ikke kan kontrollere. Jeg sidder bare og ønsker mig tilbage til den søde og glade pige jeg engang var. Den pige der ingen bekymringer havde, den pige der kæmpede for retten til sit helt eget liv. Min kamp har været rigtig hård, jeg har kæmpet alt for længe nu, og jeg er har tabt. Lige nu har jeg ingen kræfter til at forsætte. Jeg er så utrolig bange, at det knuger i min mave hver dag”

“Jeg skal ud på en rejse nu, rejsen tilbage til mig. Jeg glæder mig til at møde den pige der altid er glad og er frisk. Jeg glæder mig til at passe godt på hende, så hun er glad og frisk hele tiden. Jeg er så hjertenskærende ulykkelig over, at jeg har glemt hende, og at jeg har svigtet hende, for det fortjener hun ikke. Hun er min verden og hun skal være mit eneste fokus fra nu af. Den pige udvikler sig til en meget stærk, smuk og dejlig kvinde.”

Jeg lærte at tro på mig selv igen

Jeg lærte at tro på mig selv igen. Og stille og roligt kunne jeg mærke, at jeg blev stærkere og stærkere for hver dag. Bare det, at ture være alene igen var en kæmpe sejr for mig. (Jeg havde gennem et stykke tid boet hos min mor, fordi jeg ikke turde være alene i min egen lejlighed) Alt var stort set en sejr, og alle de værktøjer og øvelser jeg fik, hjalp mig rigtig meget. Jeg skulle bare blive ved med at tro på det og finde min tålmodighed.

Læs 3. og sidste del af Camillas historie her

Få den rigtige hjælp til stress

Stresscoaching – den mest effektive metode til et varigt liv uden stress