Jeg var svimmel og bange

Jeg var svimmel og bange

Navn: Camilla Petersen, 27 år

Jeg var så svimmel som jeg aldrig havde prøvet før, utrolig bange og rendte rundt hele natten i panik, og troede det var slut!

Jeg var udmattet og træt, og var panisk angst hver dag for at jeg skulle dø. Sådan gik jeg rundt i en måneds tid.

Som stresscoach har jeg hjulpet rigtig mange mennesker med alvorlig stress, tilbage til et liv uden stress, også Camilla Petersen, der i en række indlæg her på bloggen, vil fortælle om sin oplevelse med alvorlig stress, og den “rejse” hun har være på under sit stressbehandlingsforløb hos mig.

Camilla vil i indlæggene fortælle om de følgevirkninger og konsekvenser alvorlig stress har haft for hende, herunder angstanfald og hvordan hun har håndteret dem. Ligesom hun vil fortælle om de ned- og opture hun har haft undervejs i forløbet, samt den positive fremgang hun har oplevet undervejs.

Camillas historie del 1 – Sådan startede det

Hej jeg hedder Camilla og er 27 år jeg fandt i juli måned i år ud af, at jeg havde alvorlig stress – den havde jeg ikke set komme, men den var god nok. Jeg havde lige fået min drømme bolig, var gået fra min ekskæreste og var klar til at starte et nyt kapitel i mit liv – troede jeg. Det hele startede med, at jeg var derhjemme, havde ingen ting at lave og pludselig fik jeg en besked på facebook fra min ekskæreste, som spurgte om vi ikke skule tage ud og spise. Jeg sagde ja uden at tøve. Sådan har det altid været, når han kalder kommer jeg, også selvom vi ikke havde set hinanden eller havde snakket sammen i ni måneder. Vi har aldrig bare kunne nøjes med at tage ud og spise sammen, så det endte selvfølgelig med, at han tog med mig hjem og blev der. Efter at min ekskæreste nu havde været hos mig i 14. dage, vågnede jeg op en nat og var så svimmel, som jeg aldrig havde oplevet før. Jeg blev utrolig bange og var sikker på at nu var det slut. Jeg rendte rundt i min lejlighed hele natten i panik, mens min ekskæreste sagde til mig, at jeg bare skulle tage mig sammen og slappe af! Så jeg ringede ikke til lægen.

Lægens besked – Du fejler ikke noget

Den næste dag var jeg meget træt og havde ondt i halsen, så jeg ringede til min læge, og fik en tid med det samme. Hos lægen blev jeg undersøgt og fik at vide, at jeg ikke fejlede noget. Selvom om jeg stadigvæk var svimmel, træt og ikke kunne spise noget. Sådan gik jeg rundt i en måneds tid, og var samtidig panisk angst hver eneste dag for at jeg skulle dø. Jeg fik gang på gang at vide af læger og fysioterapeuter, at jeg havde muskelspændinger i højre skulder og nakke, og at det var derfor jeg var svimmel. Jeg fulgte de råd jeg fik fra fysioterapeuten, men jeg følte stadigvæk at der var noget galt.

Jeg var udmattet og træt

Jeg var så udmattet og træt, og ville jo gerne være frisk igen. Så jeg pressede mig selv så meget, at jeg en dag næsten kollapsede til et møde på Jobcenteret. Jeg blev rigtig bange men faldt til ro igen, og tænkte “nu på det stoppe”. Jeg gik på internettet og læste om muskelspændinger og de andre symptomer jeg oplevede, og så at stress godt kan give muskelspændinger, svimmelhed og angst. Men jeg følte mig jo ikke stresset, og havde heller ikke noget job på daværende tidspunkt. Jeg skulle i gang med at starte forfra med ny bolig og nyt job m.v. Men jeg besluttede mig for at følge det til dørs.

Det er alvorlig stress

Jeg ringede til Michall fra Lifeconsulting og fortalte ham min historie, både om de stress symptomer jeg oplevede, og de ting der var sket i mit liv, og skete lige nu. Michall sagde til mig, at ud fra de ting jeg fortalte, kunne han høre at jeg var alvorlig stresset, og havde brug for hjælp til min stress med det samme – der brød min verden sammen.

Angsten var blevet større end nogensinde før

Michall anbefalede mig at kontakte min læge i første omgang for at udelukke andre årsager end stress. Så jeg kontaktede min læge for at høre hvad hun mente. Min læge var enig i, at der var tale om stress. Lægen sagde til mig, at jeg skulle sove og have ro og intet andet. I de næste 3. uger sov jeg stort set hele tiden. Jeg kunne ikke snakke med nogen, kunne ikke se fjernsyn eller gå nogle steder. Min kropp og sind var udbrændt, og jeg kunne ikke mere. Angsten var der stadigvæk og var blevet større end nogensinde før. For mig føltes stressen som en “ud af kroppen” følelse. Som om jeg ikke rigtig vidste om jeg var her eller ej.

Det er nu eller aldrig

Efter 3. uger hvor jeg intet kunne, kontaktede jeg Michall igen, og aftalte en tid til et stresscoaching forløb. Da jeg mødte op hos Michall til min første stressbehandlings session kunne jeg dårlig gå op af trappen, og min mor som var taget med mig, måtte støtte mig og have mig under armen. Og jeg vidste at det var nu eller aldrig. Og nu begyndte min rejse mod et liv uden stress og uden angst …

Læs 2. del af Camillas historie her

Få professionel hjælp til din stress Stressbehandling