Nu må du klemme ballerne sammen og komme i sving

“Nu må du klemme ballerne sammen og komme i sving” Den eller lignende udtalelser hører jeg desværre ind i mellem fra nogle af mine klienter, der er ramt af alvorlig stress. En besked de har fået af deres leder eller arbejdsgiver/chef.

Og jeg bliver, inderst inde, lige “arrig” hver gang jeg hører en sådan udtalelse “nu må du klemme ballerne sammen og komme i sving” eller lignende platte udtalelser til en stressramt. Sådanne typer skal, efter min mening, ikke have lov til at være leder eller chef, og for den sags skyld ikke have lov til at arbejde med andre mennesker. For når du er ramt af stress, kan du ikke bare lige klemme ballerne sammen.

Hjælp og støt den stressramte – i morgen er det måske dig der har brug for hjælp

Jeg har selv været der. Der hvor “jeg ikke bare kunne klemme ballerne sammen, og komme i sving”. Jeg har været der, hvor bare det at skulle betale en regning på kr. 100,- virkede som en uoverskuelig opgave. Der hvor hele systemet var i konstant alarmberedskab, og der hvor alt synes fuldstændig meningsløst. Den fysiske og psykiske belastning var så stor, at hver eneste dag udelukkende handlede om at overleve en dag af gangen.

Jeg tror, desværre, at man selv skal have haft alvorlig stress inde på livet før man kan forstå hvor slemt det rent faktisk kan være, at være ramt af alvorlig stress.

Heldigvis er min oplevelse dog, at der er flere og flere der har en god opbakning fra deres nærmeste leder eller arbejdsgiver/chef, når de rammes af alvorlig stress. Ligesom jeg også oplever mange der har god opbakning fra deres partner og øvrige familie. Så det går da stille og roligt den rigtige vej hvad det angår.

Mit budskab med dette indlæg er ganske enkelt

Hjælp og støt den stressramte, i morgen er det måske dig der har brug for hjælp

Er du leder, chef, arbejdsgiver, kollega, familiemedlem eller ven/veninde til en stressramt, så hjælp og støt den stressramte. Bak ham/hende op og være forstående for den situation han/hun befinder sig i. Hjælp vedkommende med at søge professionel hjælp deres stress så hurtigt som det er muligt.

Gode råd mod stress i dagligdagen

Tag en stresstest her

Med den udvikling der sker i forhold til stress i dag, kan det ligeså godt være dig selv der en dag rammes af alvorlig stress. Det håber jeg naturligvis ikke, men risikoen er der, da vi alle kan blive ramt af alvorlig stress, uanset hvem vi er og hvad vi laver til dagligt.

Stressvejlederuddannelse – bliv certificeret stressvejleder

Er du stressramt så få professionel hjælp til din stress. Jo før du får hjælp til din stress, jo hurtigere kan du komme af med din stress igen, og få dit liv tilbage i fysisk og mental balance. Et liv hvor du samtidig er blevet “klædt på” til at håndtere og forebygge stress, så du aldrig igen bliver så stresset, at det går ud over dit helbred.

Yderligere information om stress

Når du er ramt af stress er du ekstra sårbar

Tanker og stress

Er du i risikozonen for at udvikle alvorlig stress?

Stresscoaching – professionel hjælp til din stress

Kurser i stresshåndtering og stress

Hjælp og støt den stressramte – i morgen er det måske dig der har brug for hjælp

Nu må du klemme ballerne sammen og komme i sving

 

Kontakt - prefooter

Kontakt mig for yderligere information

Benyt nedenstående formular eller ring på tlf. 42 16 47 14

Kontaktinformation

  • LifeConsulting
    Himmelev Bygade 68 A
    4000 Roskilde
  • 4216 4714