Psykosomatiske stress symptomer

Psykosomatiske symptomer på stress

Psykosomatiske symptomer på stress er fysiske stress symptomer som din læge ikke kan diagnostificere og komme med en bestemt årsag til. Ligesom lægen heller ikke kan tilbyde nogen form for traditionel behandling for dit symptom.

De psykosomatiske stress symptomer, der eksempelvis kan være uforklarlige smerter forskellige steder i kroppen, eksem og udslæt, opkast, hårtab eller åndedrætsproblemer er oftest fremprovokeret af ubevidste tankemønstre og bagvedliggende følelsesmæssige temaer.

Nå jeg i min stress klinik arbejder med de psykosomatiske stress symptomer, leder jeg altid efter den bagvedliggende følelsesmæssige årsag, som har været medvirkende til, at fremkalde det psykosomatiske symptom. Når det bagvedliggende tema er fundet. Det vil sige årsagen til det psykosomatiske symptom, kan der i forbindelse med hjælp til stressramte, eksempelvis arbejdes psykoterapeutisk med den dybereliggende årsag til dit symptom, hvorefter dette forsvinder.

Relaterede sider
Psykoterapeut Roskilde

Eksempler på psykosomatiske stress symptomer

 • Uforklarlige smerter forskellige steder i eller på kroppen.
 • Eksem eller udslet.
 • Svimmelhed.
 • Ondt i maven / knugen i maven.
 • Hårtab.
 • Kvalme / opkast.
 • Hurtig hjertebanken.
 • Vejrtrækningsproblemer.
 • Åndenød.

For at finde frem til årsagen til det psykosomatiske stress symptom, skal der laves en analyse af symptomet for at finde frem til den bagvedliggende årsag til symptomet, så den derefter kan behandles.

Psykosomatisk analyse af symptomet

Når der er tale om fysiske og psykosomatiske stresssymptomer starter jeg med, at lave en psykosomatisk årsagsanalyse af dit symptom.

Analysen hjælper med at finde frem til i hvilket organvæv dit symptom er placeret i. Samt hvilken stresstrigger eller løsningstrigger der har udløst dit symptom. Triggeren kan enten ligge i det man kalder for den aktive fase (stressfasen) eller regenerationsfasen.

Se illustrationen herunder

Psykosomatisk årsagsmodel

Hvis dit symptom ligger i stressfasen er der ikke fundet en løsning på årsagen til dit symptom endnu. Ligger symptomet i regenerationsfasen har du på et bevidst eller ubevidst plan fundet frem til en løsning på det underliggende følelsesmæssige team, som har udløst symptomet.

Selvom du har fundet en løsning, betyder det ikke nødvendigvis, at dit symptom forsvinder, da du oftest ikke selv ved, hvad den bagvedliggende årsag er til det symptom du har.

Derfor kan der være stor risiko for, at du bliver trigget igen og igen af den bagvedliggende følelsesmæssige årsag til symptomet, der tit og oftest skal bearbejdes eller behandles rent terapeutisk, eksempelvis med biologisk traume terapitankefeltterapi, og eventuelt i kombination med andre behandlingsmetoder og ændringer i dit liv. Dette afhænger naturligvis af selve temaet for dit symptom.

Det kan eksempelvis være massage, body sds, ændring af overbevisninger, ændring af dit fysiske eller sociale miljø, ændring af din kost og livsstil m.v.

Relaterede sider

Symptomer på stress hos kvinder og mænd

Få hjælp til dine psykosomatiske stress symptomer

Hvis du har psykosomatiske symptomer på stress, eller andre symptomer der ikke nødvendigvis er stressrelateret, vil jeg anbefale dig, at få professionel hjælp til, at få behandlet og dermed få forløst de bagvedliggende årsager til dine symptomer. Så du igen kan leve et godt liv med fysisk og mental balance samt forøget livskvalitet.

 

Få hjælp til dine symptomer med stressbehandling

Kontakt - prefooter

Kontakt mig for yderligere information

Benyt nedenstående formular eller ring på tlf. 42 16 47 14

Kontaktinformation

 • LifeConsulting
  Himmelev Bygade 68 A
  4000 Roskilde
 • 4216 4714