Hvordan undgår man stress

Hvordan undgår man stress

Flere og flere danskere får alvorlig stress med alvorlige følgevirkninger som depression og angst. I værste fald kan alvorlig stress medføre en alt for tidlig død forårsaget af en blodprop i hjertet eller hjernen.

Stress rammer børn, unge og voksne i alle aldre. Jeg har f.eks. klienter i stressbehandling helt ned i 14. års alderen.

Du kan ikke undgå stress, da stress er en naturlig, biologisk og livsvigtig reaktion hos os mennesker, og dyr for den sags skyld.

Det er stress der gør at du kan håndtere eventuelle trusler og farer. Ligesom det er stress der gør, at du kan håndtere pressede situationer, eller have “flere bolde i luften” i kortere perioder. Uanset om det er i dit arbejdsliv, i din skole, på din uddannelse eller i din fritid.

Det er også stress eller stressreaktioner når du f.eks. opdager, at du har sovet over dig om morgenen og farer ud af din seng og når alle de ting du måske normalt er en time om på den halve tid.

Måske kender du det her med, at være nervøs før en eksamen eller før du skal holde en tale for en større forsamling i en eller anden anledning. Eller være nervøs før du skal holde et oplæg i klassen eller på dit job for en større gruppe mennesker.

Måske har du oplevet at have det som om du skulle på toilettet hele tiden samtidig med et fysisk ubehag som ondt i maven, kvalme eller ligefrem febersymptomer. Dette er alle sammen naturlige stressreaktioner for de mennesker som ikke befinder sig godt med disse situationer.

Der er ikke noget galt- eller noget farligt i forbindelse med ovenstående stressreaktioner, da det er helt naturligt. Men hvis du gennem længere tid befinder dig i en eller flere situationer, hvor du konstant er på eller presset i en eller anden sammenhæng, fysisk eller mentalt, eller for den sags skyld begge dele, så ophobes stressen i din krop og giver den modsatte effekt med deraf følgende konsekvenser for dit helbred, job, skole, uddannelse m.fl.

Du kan altså ikke undgå stress, men du kan undgå at stressen ophobes i din krop med deraf følgende konsekvenser.

Sådan reagerer vores hjerne på stress

stresscoaching forløb.

Tag en stresstes her

Vidste du at 50 % af alle stressårsager skyldes dine egne tanker

Når du er ramt af stress er du ekstra sårbar

Kontakt - prefooter

Kontakt mig for yderligere information

Benyt nedenstående formular eller ring på tlf. 42 16 47 14

Kontaktinformation

  • LifeConsulting
    Himmelev Bygade 68 A
    4000 Roskilde
  • 4216 4714