Gør det du brænder for

En beslutning der ændrede mit liv

I sidste uge gik det op for mig, at det nu er 6 år siden jeg handlede på den absolut bedste beslutning i mit liv. Jeg solgte min forhenværende virksomhed (En håndværksvirksomhed med 14 ansatte) og sagde dermed farvel til håndværksbranchen for altid. Hvorefter jeg startede min nuværende virksomhed LifeConsulting.

Ikke fordi, at jeg var træt af håndværksbranchen i den forstand eller fordi jeg var træt af alle de skønne medarbejdere jeg beskæftigede – Tværtimod. Og ej heller fordi det er nemmere, at drive min nuværende virksomhed. For det er det bestemt ikke, det er benhårdt arbejde, hvor “man” skal have “is” i maven i forhold til det her med, at være selvstændig.

Jeg gjorde det fordi, jeg ikke brændte for det jeg lavede længere

Jeg gjorde det fordi, jeg ikke brændte for det jeg lavede længere dengang. Og havde faktisk ikke gjort det i en årrække. Jeg var ikke tro mod mig selv, mine egne værdier og den jeg var, og stadigvæk er.

Når jeg ser tilbage på dengang i sommeren 2006, vidste jeg det jo egentlig godt inderst inde. For alle signalerne var der jo. Både de handlinger jeg foretog mig, og de signaler min krop sendte til mig.

Og så den der lille indre stemme, der sagde til mig: “Du skal lave noget andet Michall”. En stemme jeg var rigtig god til, at overhøre, men som egentlig altid har guidet mig i den rigtige retning i mit liv, når jeg vel og mærke valgte, at lytte efter! Måske du kender det selv?

Så i 2006 og frem til 2010 valgte jeg fortsat, at ignorer min krops signaler og min “indre stemme”, og fortsatte derudaf med noget jeg ikke brændte for længere. Indtil foråret 2010, hvor jeg blev indlagt på hjerteafdelingen i Hillerød med mistanke om en blodprop i hjertet.

Jeg tog beslutningen der ændrede mit liv i 2010

Det var det så heldigvis ikke, men derimod en af flere følgevirkninger forårsaget at flere års massive stressbelastninger. Så lige der, hvor jeg troede, at nu var det slut, tog jeg beslutningen om, at få mit “liv tilbage”.

Et liv hvor jeg beskæftigede mig med noget jeg brænder for, noget der gjorde at jeg var glad om morgenen når jeg stod op. Et liv, hvor jeg kunne genoptage nogle af alle de fritidsinteresser jeg havde lagt på “hylden” gennem årene, fordi jeg havde fået bildt mig selv ind, at jeg ikke havde tid.

Beslutningen var nu taget, koste hvad det ville og jeg satte processen i gang. Halvandet år efter, i efteråret 2011, havde jeg fundet en køber til min gamle virksomhed og sikret mig, at alle mine tidligere medarbejdere kunne fortsætte hos den nye ejer.

Jeg kunne starte det op, som jeg brænder for. At hjælpe andre mennesker med de hovedudfordringer jeg daglig sloges med førhen: Stress, selvværd og personlig udvikling.

Jeg fik mit liv tilbage – det var ikke nemt, men det var det hele værd!

Bevares det var ikke nemt, at starte helt forfra. De penge jeg fik fra min gamle virksomhed, blev ædt op af omkostninger til advokat og revisor. Men til gengæld havde jeg fået “mit liv” tilbage.

I starten havde jeg dårligt til saltet til et æg. Jeg flyttede sammen med min kone, fra vores tidligere hus på 217 m2 og ind i et usselt og koldt sommerhus på 54 m2 i februar måned.

Et sommerhus med skimmelsvamp i soveværelset og fugt ned langs vinduerne. Et badeværelse, hvor varmtvandsbeholderen kun rækkede til et varmt bad på max. 5 minutter. Møbler der var opmagasineret på et lagerhotel, og en brændeovn som den eneste varmekilde.

Men jeg var glad og fuld af optimisme. Jeg følte virkelig, at jeg levede. Og det var nu meget hyggeligt i det der sommerhus, hvor vi boede i 8 måneder på trods af, at det var en væsentlig nedgradering rent boligmæssigt.

 

“Spring udover kanten og tro på, at der vokser vinger ud mens du falder”

 

I dag bor vi i Roskilde og jeg beskæftiger mig selv på fuld tid med det jeg brænder for; At hjælpe andre mennesker i relation til stress, selvværd og personlig udvikling. Både 1:1 og i forbindelse med kurser, uddannelser og foredrag. Og jeg elsker det.

Jeg har genfundet mine gamle fritidsinteresser og startede b.la. til Wing Tsun igen for 1,5 år siden, efter 12 års “pause”. Jeg sørger for, at holde fri, holde ferie, tage på wekender, besøge venner og familie, tager til koncerter, og en masse andre ting. Noget som jeg ikke prioriterede førhen i mit gamle virke.

Så i dag har jeg altid tid nok til det jeg gerne vil. Jeg følger mit hjerte og min intuition og gør det jeg brænder for, både arbejdsmæssigt og privat.

Gør det du brænder for

Jeg fik inspirationen til, at skrive det her indlæg, da jeg i sidste uge, blev opmærksom på, at der allerede er gået 6 år siden jeg startede LifeConsulting i januar 2012.

Jeg var faktisk slet ikke klar over det, før min profil på Linkedin gjorde mig opmærksom på det.

Mit formål med, at skrive indlægget her er, at opfordre dig til, at gøre det du virkelig brænder for inderst inde. Uanset om det er noget andet i forhold til det du beskæftiger dig med i dag, rent arbejdsmæssigt. Eller om det er noget helt andet du gerne vil, men hvor du holder dig selv tilbage af forskellige årsager.

Så gør det nu inden det en dag er for sent, at gøre noget ved det.

Gør det, tro på det og spring ud i det. Og tro på, at der vokser “vinger ud, mens du falder”.

Kontakt - prefooter

Kontakt mig for yderligere information

Benyt nedenstående formular eller ring på tlf. 42 16 47 14

Kontaktinformation

  • LifeConsulting
    Himmelev Bygade 68 A
    4000 Roskilde
  • 4216 4714