Selvværdsproblemer

Har du problemer med dit selvværd?

Har du problemer med dit selvværd, går det udover din livsglæde og livskvalitet. Selvværdsproblemer påvirker den du er som person i negativ retning, og forårsager mistrivsel hos dig og har indflydelse på din mentale sundhed.

Dit selvværd er afgørende for hvordan du har det inderst inde med dig selv og den du er. Med et godt selvværd har du en bevidsthed og følelse af, at du er god nok som den du er, og du værdsætter dig selv med alt hvad du indeholder.

Dit selvværd er den du er som person. Dit selvværd handler om dine medfødte egenskaber, det vil sige den person du er inderst inde. Det er dit køn, dit udseende, din højde, din hudfarve, temperament, din stemme, om du er udadvendt eller  indadvendt, om du har sprogøre eller om du er tonedøv, har let ved matematik, er et naturtalent til at tegne, har en kraftig eller spinkel kropsbygning m.fl.

Du kan opbygge og styrke dit selvværd

Med terapi mod lavt selvværd, kan du få hjælp til at opbygge og styrke dit selvværd, og dermed få fjernet dine selvværdsproblemer. Eller du kan fortsatte som du gør i dag, og blive ved med at påvirke dit selvværd i negativ retning, og have problemer med dit selvværd resten af livet.

Jeg har via mine forløb samt kurser i selvværd og personlig udvikling, hjulpet flere hundrede mennesker af med deres selvværdsproblemer. Skal jeg også hjælpe dig?

 

Problemer med selvværd

Et godt eller dårligt selvværd

Du udvikler et godt selvværd ved, at du accepterer og lever godt med den unikke kombination af egenskaber, som lige præcis du har. Og du udvikler et dårligt selvværd ved, at du tvivler alvorligt på dine egenskaber.

Udover dine egenskaber, har dine værdier, dine overbevisninger, dine mål og drømme samt måden hvorpå du tænker om dig selv en altafgørende betydning for om du udvikler et godt eller dårligt selvværd.

Hvis du f.eks. ikke er bevidst om dine værdier, har hæmmende overbevisninger om dig selv og den du er, tit og ofte tænker negative tanker om dig selv, eller har negative tanker om hvad andre mon tænker om dig, så påvirker du dit selvværd i negativ retning.

Omvendt, hvis du er bevidst om dine værdier og lever efter dem, har nogle gode og støttende overbevisninger om dig selv og den du er, tænker gode og positive tanker om dig selv og den du er, så påvirker du dit selvværd i positiv retning.

Selvværdskursus

Dit selvværd er ligesom roden på et træ

Dit selvværd er ligesom roden på et træ. Hvis roden (selvværdet) ikke er særlig stor i forhold til træets krone (selvtillid), eller roden på anden måde er beskadiget er der stor risiko for, at træet vælter, når det blæser eller stormer.

Hvis træet derimod har en stor og sund rod, der er i balance med kronen på træet, så står træet flot og stabilt selvom det blæser eller stormer kraftigt.

Din selvtillid handler om det du gør, det vil sige dine evner og færdigheder. (Kronen på træet herunder)

Problemer med selvværd

På samme måde som med træet, er det med dit selvværd. Når du har problemer med dit selvværd, og døjer med et lavt selvværd, har du ikke så meget at stå i mod med, når du bliver udsat for forandringer i dit liv. Ligesom du heller ikke får skabt de positive forandringer du gerne vil opnå, fordi du ikke tror nok på dig selv inderst inde.

Du har måske problemer med, at sige fra overfor andre mennesker, du får ikke ført dine drømme og mål ud i livet, du får ikke gjort- eller oplevet de ting der er vigtige for lige præcis dig, men har travlt med at "please" alle andre i stedet for, at gøre det der virkelig betyder noget for dig.

Sommercamp for sårbare unge med lavt selvværd

Styrk dit selvværd

Lad ikke verden ændre dit smil, lad dit smil ændre verden

Hvis du kan genkende nogle af nedenstående problemer med selvværd, har du brug for, at få styrket dit selvværd

Nedenstående er nogle af de typiske problemer med et lavt selvværd. Hvis du kan genkende nogle af disse problemer hos dig selv, vil jeg anbefale dig, at arbejde med dit selvværd.

Relaterede sider

10 måder at styrke dit selvværd på.

 • Du har mange selvkritiske tanker om dig selv
 • Du tænker tit over hvad andre tænker eller mener om dig
 • Du er i tvivl om hvad der er vigtigt for dig
 • Du har meget høje krav til dig selv
 • Du sammenligner dig selv med andre
 • Du lever dit liv ud fra hvad du tror, at andre forventer af dig
 • Du har det dårligt med at være i centrum

 • Du nedproriterer dig selv og dine egne behov
 • En følelse af ikke at være god nok
 • Præstationsangst
 • Generthed
 • Tristhed og modløshed
 • Et overdrevent behov for, at få bekræftelse fra andre
 • Til tider en følelse af, at blive afsløret fordi du inderst inde føler, at du ikke er “god eller kompetent nok til dit job”
 • M.fl.

Få bedre selvværd - start i dag

Når du arbejder med, at styrke dit selvværd vil du automatisk også blive bedre til, at være tro mod den du er.

Du vil begynde, at leve dit liv ud fra hvad du har lyst til, og IKKE hvad du tror alle andre forventer af dig.

Med et styrket selvværd vil du være upåvirket af, hvad andre fortæller dig du burde gøre eller ikke gøre.

Videoen til venstre, illustrerer meget godt budskabet i forhold til at være tro mod sig selv og den man er inderst inde. Også inden det en dag er for sent.

Lad ikke verden ændre dit smil, lad dit smil ændre verden

Kom af med dine selvværdsproblemer

Få hjælp til at komme med med dine selvværdsproblemer og få et godt og styrket selvværd.

Udfyld nedenstående kontaktformular (helt uforpligtende) hvorefter jeg kontakter dig.

Eller ring til mig på 42 16 47 14 såfremt du har spørgsmål til forløbet eller andre spørgsmål om selvværd.

Vælg venligst en gyldig formular

Din investering i et godt og styrket selvværd

er en investering i din fremtid og dermed dit eget liv

Din investering i et godt og styrket selvværd , er inkl. 5 sessioner a 60 - 75 minutters varighed (Første samtale 90 minutter)

Kr. 5.775 inkl. moms.

Herudover får du materiale og værktøjer samt mulighed for, at kontakte mig telefonisk. pr. sms eller mail mellem vores samtaler.

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål til forløbet, så kan du ringe til mig på 42 16 47 14 eller sende mig en mail på michall@lifeconsulting.dk

Selvværd