Stress på arbejdspladsen

Stress er det største problem på danske arbejdspladser

Ifølge danskerne selv, er stress det største problem på vores arbejdspladser i 2017 viser en ny undersøgelse foretaget af Analyse Danmark for Ugebrevet A4.

Seks ud af ti danskere i alderen 18 – 29 år erklærer at stress er den største udfordring på det danske arbejdsmarked, og blandt de 30-39 årige er det ca. hver anden.

Privat og offentlige ansatte er stressede

Ifølge undersøgelsen er det både i den private og offentlige sektor, at stress er den største udfordring på det danske arbedsmarked. Og hos både mænd og kvinder er stress den absolutte topscorer.

Undersøgelsen viser at:

  • Stress er den største udfordring hos hver anden kvinde og hos hver tredje mand.
  • I hovedstadsregionen er stress det største problem hos 47 %, og hos nordjyderne er det 39 %.
  • 46 % af de privat ansatte tilkendegiver, at stress er det største problem på arbejdsmarkedet. Hos offentlige ansatte er det 45 %.
  • Hos ansatte med lange videregående uddannelser er klærer 51 %, at stress er det største problem. Hos folk med erhvervsuddannelser er det 38 %.

 

kilde: Ugebrevet A4.

Stress forårsaget af forholdene på arbejdspladsen

Jeg hjælper til dagligt stressramte danskere i min stress klinik i Roskilde, hvor jeg oplever at alle – uden undtagelse – kender en til flere personer der har været, eller har fået alvorlig stress. Det er både kollegaer på samme arbejdsplads eller andre i deres omgangskreds, hvilket egentlig understøtter ovennævnte undersøgelse meget godt i forhold til det jeg oplever hos de mennesker jeg hjælper.

Hovedårsagen til stress hos de mennesker jeg hjælper til dagligt er arbejdsrelateret stress. Stress forårsaget af det konstante pres, de høje krav, lille indflydelse, dårligt psykisk abejdsmiljø, herunder dårlig ledelse, frygten for fyring etc.

Hjælp til stress

Herudover er der enkelte personer hvor stressen er forårsaget af årsager i privatlivet.

Hvis jeg skulle sætte procentsatser på ovenstående, baseret ud fra min egen erfaring gennem de sidste 5 år, så har 95 % af dem jeg hjælper, udviklet stress foråsaget af forhold på deres arbejdsplads.

Der er brug for kompetente stressvejledere på arbejdspladserne

Der er i virksomhederne brug for kompetente stressvejledere, der er uddannet i forebyggelse og håndtering af stress på arbejdspladserne i Danmark.

Vi udbyder en af Danmarks mest unikke stressvejleder uddannelser, der har fokus på både den enkelte medarbejder, teamet, lederen og organisationen i virksomheden.

Du kan læse mere om vores stressvejlederuddannelse her >>>

Kontakt - prefooter

Kontakt mig for yderligere information

Benyt nedenstående formular eller ring på tlf. 42 16 47 14

Kontaktinformation

  • LifeConsulting
    Himmelev Bygade 68 A
    4000 Roskilde
  • 4216 4714