Flere tager en stresscoach uddannelse

Flere tager en stresscoach uddannelse

Flere og flere danskere rammes hver dag af alvorlig stress og må sygemeldes fra deres arbejde. Og der er derfor et større behov for kvalificerede stresscoaches, der kan hjælpe de mange stressramte af med deres stress igen.

Interessen for at hjælpe unge og voksne der er ramt af stress er jævnt stigende. Flere og flere vælger derfor, at tage en stresscoach uddannelse, da de har et stort ønske om, at arbejde professionelt med stress.

Markedet for uddannelse af stresscoaches er efterhånden blevet stort, og det kan derfor være svært at vælge, hvilken uddannelse man skal vælge.

Nogle udbydere af stresscoach uddannelser stiller krav om, at man skal være uddannet coach i forvejen. Eller have en anden uddannelse som f.eks. terapeut eller sygeplejerske.

Andre udbydere stiller ikke nogle forudgående krav til optagelsen på en stresscoach uddannelse.

Til gengæld lærer man, på nogle uddannelser, de grundlæggende coachingmetoder, der også anvendes i stresscoaching, samt specielle terapeutiske metoder specielt egnet til stressramte. Dette sikrer, at man kan hjælpe alle med stress, uanset stressbelastning og årsagerne til det der har forårsaget stressen.

Uddannelserne her er typisk af længere varighed og der stilles også større krav til hver enkelt deltager på uddannelsen, som kan være individuel supervision, deltagelse i øvegrupper m.v.

Hvem tager typisk uddannelsen

Der er mange forskellige tilgange til, at tage en stresscoach uddannelse. Nogle tager den fordi de har et ønske om, at arbejde professionelt med stress. Enten som selvstændige eller intern stresscoach i en virksomhed.  Andre tager den i forbindelse med deres nuværende job som sagsbehandler, pædagog, jobkonsulent eller leder med medarbejderansvar m.v.

Herudover er der andre der tager den fordi, de blot vil vide noget mere om stress og hvad de kan gøre for at hjælpe sig selv.

Fordele ved en stresscoach uddannelse frem for andre stress uddannelser

Fordelene ved en stresscoach uddannelse, afhængig af hvor du tager den, er at uddannelsen er praktisk, målrettet, struktureret og handlingsorienteret. Således at det du lærer på en stresscoach uddannelse giver dig de absolut bedste forudsætninger for, at hjælpe den stressramte ud af sin stress igen og samtidig give personen de bedst mulige betingelser for, at kunne forebygge og tackle fremtidig stress.

Stresscoaching er den mest varige og holdbare metode, der sikrer dine klienter, at de ikke går ned med stress igen. Dine klienter skal selv være en aktiv del af stresscoachingen, der foregår som et forløb bestående af en række samtaler. Imellem samtalerne skal klienten anvende de metoder, værktøjer og teknikker du introducerer dem for og lærer dem undervejs.

Relaterede emner

Hvad er stresscoaching

Uddannelse til stresscoach

 

Kontakt - prefooter

Kontakt mig for yderligere information

Benyt nedenstående formular eller ring på tlf. 42 16 47 14

Kontaktinformation

  • LifeConsulting
    Himmelev Bygade 68 A
    4000 Roskilde
  • 4216 4714