Det svageste punkt i forhold til stress

Vores sind påvirker vores krop i negativ retning gennem stress. Forestil dig f.eks. at du forsøger at klemme noget tandpasta ud af en tube, men har glemt at åbne låget. Hvad sker der? Tandpastaen kan ikke komme ud, og må finde en anden vej, som regel gennem bunden af tuben, eller måske går der hul i siden – den finder det svageste punkt på tuben.

Forestil dig nu at tandpastatuben er dig. Du er under pres, og du begynder at opleve psykologisk og følelsesmæssigt stress. Men du tager ikke “låget” af, ved at se i øjnene hvad der sker, og tage dig tid til at slappe af eller gøre noget andet ved dine indre konflikter.

Hvad sker der så med det mentale eller følelsesmæssige tryk der udvikler sig inde i dig? På et tidspunkt bliver det nød til at finde en vej ud, og hvis det ikke kan komme ud gennem toppen (ved at blive udtrykt og afklaret), vil det komme ud et andet sted.

Det svageste punkt kan være dit immunforsvar, dine nerver, din fordøjelseskanal eller dit søvnmønster. Når det bliver presset ned, bliver følgevirkningerne af stressen til sygdom, depression, misbrugsproblemer, angst m.fl. Bliver det projiceret ud, kan det f.eks. ske i form af fjendtlighed eller aggression etc. Du kan læse mere om stresssymptomer her.

Søg professionel hjælp

Har du stress og ikke selv formår, at “tage låget af” skal du hurtigst muligt søge professionel hjælp til at komme af med din stress. En stresscoach kan hjælpe dig med at komme af med din stress, og samtidig hjælpe dig med at håndtere og forebygge fremtidig stress.

Stresscoaching

Hjælp mod stress

Kontakt - prefooter

Kontakt mig for yderligere information

Benyt nedenstående formular eller ring på tlf. 42 16 47 14

Kontaktinformation

  • LifeConsulting
    Himmelev Bygade 68 A
    4000 Roskilde
  • 4216 4714