Sygemelding med stress

Tilbage på jobbet efter en sygemelding med stress

Langt de fleste kommer tilbage til jobbet efter en sygemelding med stress, når de modtager stresscoaching som hjælp mod stress i forbindelse med en sygemelding.

Når du er sygemeldt med stress og samtidig modtager stresscoaching, kan du forkorte din sygemelding med op til flere måneder. En gennemsnits sygemelding med stress, når du får stresscoaching er på ca. 2 måneder. Og nogle gange væsentlig kortere tid. Det afhænger af din stressbelastning, årsagerne til din stress og de muligheder din arbejdsplads tilbyder dig.

Dette er væsentlig kortere tid i forhold til andre behandlingsmetoder mod stress.

Hvorfor stresscoaching når du er sygemeldt med stress

Grunden til, at stresscoaching er særlig effektivt, når du er sygemeldt med stress er, at stresscoaching er et aktivt, målrettet og handlingsorientere forløb. Du skal nemlig IKKE bare ligge på sofaen og vente på, at stressen forsvinder. Derimod får du let anvendelige metoder og teknikker til at få stressen ud af din krop.

Mentalafslapning og fysisk aktivitet når du er sygemeldt med stress

Disse metoder består blandt andet af en kombination af mentalafslapning og fysisk aktivitet. Forskning viser nemlig, at både mentalafslapning og let til moderat fysisk aktivitet / motion er særlig effektivt til, at få stressen ud af kroppen og samtidig medvirkende til, at forkorte en sygemelding med stress.

Professor Ingibjörg Jonsdottir fra Göteborg Universitet, der er verdens førende forsker inden for stress og fysisk aktivitet, siger at:

  1. Fysisk aktivitet er altid godt.
  2. Det skal blot tilpasses de ressourcer man har.
  3. Hvis man er meget fysisk aktiv, så skal man ned i aktivitet.

Du skal lære at forebygge og håndtere stress i din sygemeldingsperiode

At få stressen ud af kroppen er dog ikke nok til, at blive rustet til, at starte på job efter en sygemelding med stress. Da der er en meget stor risiko for, at du efter kort tid vil blive ramt af stress igen.

Derfor er det særligt vigtigt, at du også lærer hvordan du forebygger og håndterer fremtidig stress. Ligesom det er vigtigt, at få ændret på årsagerne til det der har givet dig stress. Og at du lærer hvordan du tackler de årsager, som du ikke selv har indflydelse på.

Udover afstressningen, er ovenstående ting noget der er særlig fokus på i stresscoaching i forbindelse med sygemelding. Det betyder nemlig, at du er bedst mulig rustet til, at starte på job igen, efter en sygemelding med stress.

Der vil endvidere være fokus på, at du IKKE starter for tidligt med at arbejde, efter en sygemelding med stress. Når du er klar til, at starte på dit arbejde igen, er det vigtigt, at du starter gradvist op på dit arbejde igen med nedsat tid over en periode på 2 – 3 måneder.

Og derfor vil der i stresscoachingen, i samarbejde med dig, blive udarbejdet en indslusningsplan forud for genopstart på dit arbejde. Denne indslusningsplan, skal naturligvis godkendes af din arbejdsgiver.

Vælg en Certificeret stresscoach, når du skal have hjælp til en sygemelding med stress

For at være sikker på, at du får den rigtige hjælp til din sygemelding med stress, er det vigtigt, at stresscoachingen foretages af en Certificeret Stresscoach, der har de nødvendige kompetencer til, at hjælpe dig bedst muligt.

Jeg er selv uddannet og Certificeret Stresscoach og kan hjælpe dig tilbage til dit job igen efter en sygemelding med stress. Du kan læse mere om stresscoaching ved at klikke på knappen herunder.

 

Få hjælp til din stress med stresscoaching Gratis screeningssamtale med stresscoach

 

På linket herunder finder du en oversigt over en række kompetente stresscoaches i hele Danmark, der allesammen er uddannet til, at hjælpe dig i forbindelse med en sygemelding med stress. 

Stresscoaches i Danmark

Kontakt - prefooter

Kontakt mig for yderligere information

Benyt nedenstående formular eller ring på tlf. 42 16 47 14

Kontaktinformation

  • LifeConsulting
    Himmelev Bygade 68 A
    4000 Roskilde
  • 4216 4714