Teenager og ondt i maven

Har du jævnligt ondt i maven skal du tage det alvorligt

teenager ondt i maven

Er du teenager og har jævnligt ondt i maven eller har du andre smerter du ikke rigtig kan forklare årsagen til, skal det tages alvorligt.

Når du jævnligt oplever at have ondt i maven, kan det meget ofte hænge sammen med ting du oplever lige nu, f.eks i skolen, der hjemme eller andre steder. Dine tanker - både de bevidste og i høj grad de ubevidste tanker - kan også godt udløse ondt i maven. Det kan være tanker om ting der er sket i din fortid eller tanker der drejer sig om bekymringer for fremtiden.

Ondt i maven udløst af tidligere oplevelser

Ondt i maven kan også bunde i nogle ubehagelige oplevelser i din barndom, som f.eks. mobning, at der på et eller andet tidspunkt er blevet grint af dig, eller andre ting i skolen, derhjemme eller andre steder. Ubehagelige oplevelser som du måske har fortrængt, men som din krop og din ubevidste del af hjernen stadigvæk husker. Et lavt selvværd eller følelsen af mindre værd, kan også udløse ondt i maven i forskellige situationer.

Du kender sikkert det her med, at du hører en bestemt melodi og så kommer du i tanke om en god oplevelse du engang har haft. Og kan pludselig se oplevelsen for dig, og få de samme behagelige følelser frem fra dengang, som denne oplevelse relaterer til.

På samme måde er det med de ubehagelige oplevelser, men det er ikke altid du med din bevidste del af hjernen kan huske dem, da en af vores forsvarsmekanismer er at fortrænge dårlige oplevelser for at beskytte os selv. Det kan f.eks. være en person eller et sted som minder din ubevidste del af hjernen om en dårlig oplevelse, selvom personen eller stedet ikke har noget at gøre med det. Det kan være noget personen siger eller gør, eller det kan være bestemte ting i dine omgivelser der udløser en tidligere ubehagelig oplevelse, som du ikke selv er bevidst om.

Tal først med din læge

Oplever du at have ondt i maven jævnligt er det naturligvis først og fremmest vigtigt, at du bliver undersøgt af din læge. Kan din læge ikke finde nogle årsager til din ondt i maven eller for den sags skyld andre smerter, kan det hænge sammen med ovennævnte.

Få hjælp til at komme af med din ondt i maven

Jeg kan, via et teenagecoaching forløb hjælpe dig med at blive bevidst om årsagen til din ondt i maven, og ved hjælp af forskellige effektive teknikker og værktøjer hjælpe dig med, at få de nødvendige ressourcer der skal til, så du fremover kan tackle de situationer du kommer i på en naturlig og hensigtsmæssig måde i forhold til dig selv og din egentilstand.

Kontakt - prefooter

Kontakt mig for yderligere information

Benyt nedenstående formular eller ring på tlf. 42 16 47 14

Kontaktinformation

  • LifeConsulting
    Himmelev Bygade 68 A
    4000 Roskilde
  • 4216 4714