Teenager og ondt i maven

Har du jævnligt ondt i maven skal du tage det alvorligt

Er du teenager og har jævnligt ondt i maven eller har du andre smerter du ikke rigtig kan forklare årsagen til, skal det tages alvorligt.

teenager ondt i mavenNår du jævnligt oplever at have ondt i maven, kan det meget ofte hænge sammen med ting du oplever lige nu, f.eks i skolen, der hjemme eller andre steder. Dine tanker - både de bevidste og i høj grad de ubevidste tanker - kan også godt udløse ondt i maven. Det kan være tanker om ting der er sket i din fortid eller tanker der drejer sig om bekymringer for fremtiden.

Ondt i maven udløst af tidligere oplevelser

Ondt i maven kan også bunde i nogle ubehagelige oplevelser i din barndom, som f.eks. mobning, at der på et eller andet tidspunkt er blevet grint af dig, eller andre ting i skolen, derhjemme eller andre steder. Ubehagelige oplevelser som du måske har fortrængt, men som din krop og din ubevidste del af hjernen stadigvæk husker. Et lavt selvværd eller følelsen af mindre værd, kan også udløse ondt i maven i forskellige situationer.

Du kender sikkert det her med, at du hører en bestemt melodi og så kommer du i tanke om en god oplevelse du engang har haft. Og kan pludselig se oplevelsen for dig, og få de samme behagelige følelser frem fra dengang, som denne oplevelse relaterer til.

På samme måde er det med de ubehagelige oplevelser, men det er ikke altid du med din bevidste del af hjernen kan huske dem, da en af vores forsvarsmekanismer er at fortrænge dårlige oplevelser for at beskytte os selv. Det kan f.eks. være en person eller et sted som minder din ubevidste del af hjernen om en dårlig oplevelse, selvom personen eller stedet ikke har noget at gøre med det. Det kan være noget personen siger eller gør, eller det kan være bestemte ting i dine omgivelser der udløser en tidligere ubehagelig oplevelse, som du ikke selv er bevidst om.

Tal først med din læge

Oplever du at have ondt i maven jævnligt er det naturligvis først og fremmest vigtigt, at du bliver undersøgt af din læge. Kan din læge ikke finde nogle årsager til din ondt i maven eller for den sags skyld andre smerter, kan det hænge sammen med ovennævnte.

Få hjælp til at komme af med din ondt i maven

Jeg kan, via et teenagecoaching forløb hjælpe dig med at blive bevidst om årsagen til din ondt i maven, og ved hjælp af forskellige effektive teknikker og værktøjer hjælpe dig med, at få de nødvendige ressourcer der skal til, så du fremover kan tackle de situationer du kommer i på en naturlig og hensigtsmæssig måde i forhold til dig selv og din egentilstand.

Det siger andre unge

Jeg havde problemer med mine forældre og mit temperament, og har efter 2 sessioner hos Michael fundet ud af, at det ikke kun var mine forældre der havde fejlen, men også mig selv. Jeg har fået en meget større selvindsigt og forholdet til mine forældre er blevet meget bedre. Teenage coachingen hos Michael har endvidere gjort, at jeg har lært at håndtere mit temperament, så jeg ikke farer så hurtigt op mere.

Lars Sørensen

Jeg havde nogle store problemer med en af mine lærere på den efterskole jeg gik på. Efter en enkelt Coaching session hos Michall, hvor vi b.la. arbejdede med gamle mønstre og overbevisninger, fandt jeg ud af at min lærer faktisk kun var interesseret i at hjælpe og støtte mig.

Coachingen hos Michall gjorde at jeg fik et rigtigt godt forhold til min lærer i den sidste tid jeg havde på efterskolen.

Cathja Elisabeth

Cathja Elisabeth

Jeg kontaktede Michael om teenage-coaching, da jeg b.la. havde store problemer med ondt i maven - det er noget jeg altid har kæmpet med, men det seneste halve år begyndte det at tage overhånd og det endte simpelthen at fylde hele min hverdag, liv og hoved. Jeg indså, at jeg havde brug for hjælp til at få styr på mine tanker og mit liv.

Efter nu fire sessioner hos Michael har jeg vendt mig 180 grader. Udover at jeg har taget kontrollen over mit liv - deriblandt min ondt i maven, er jeg også blevet et mere glad og positivt menneske, og jeg har fået en større selvtillid og et bedre selvværd. Min tankegang er blevet en helt anden, og jeg er blevet et nyt menneske - en bedre udgave af mig selv. Jeg kan kun sige positive ting om coachingen hos Michael - han bruger nogle teknikker og spørgemetoder, der bare rammer spot-on, og får en til at reflektere over tingene. Teenage-coachingen hos Michael har været livsændrende for mig!

Jeg har kun gode og positive ting at sige om Michael. Han gør b.la. meget ud af at skabe et tillidsbånd fra start af. Han er også sød, rar at snakke med, forstående overfor ens situation og tanker, han er sjov, hjælpsom, han dømmer ikke en, han gør meget for, at man føler sig tilpas i hans selskab og man kan både høre og se, at han er veluddannet, og at han ved hvad han laver.

Karen Lindehammer

Karen Lindehammer

Jeg har kun gode og positive ting at sige om Michael. Han gør b.la. meget ud af at skabe et tillidsbånd fra start af. Han er også sød, rar at snakke med, forstående overfor ens situation og tanker, han er sjov, hjælpsom, han dømmer ikke en, han gør meget for, at man føler sig tilpas i hans selskab og man kan både høre og se, at han er veluddannet, og at han ved hvad han laver. Han bruger nogle teknikker og spørge metoder, der bare rammer spot-on, og får en til at reflektere over tingene.

Karen Lindehammer