Ifølge forskellige undersøgelser rammes flere og flere danskere af stress på deres arbejde. Og denne stigning vil fortsætte i årene fremover, hvis der ikke gøres en indsats.
Ifølge WHO bliver stress en af de væsentligste kilder til sygdom i 2020.
I et af mine tidligere indlæg skrev jeg om, at der er brug for interne stressvejledere i de private og offentlig virksomheder i Danmark. Stressvejledere der er uddannet til, at hjælpe med at forebygge og håndtere stress blandt virksomhedens medarbejdere og ledere.
Der er brug for dig i virksomheden >>>
I det her indlæg har jeg samlet et par uddrag af nogle undersøgelser fra henholdsvis Odense Universitetshospital, Arbejdsmedicinsk Klink i Herning samt Arbejdsmedicinsk Klinik i Esbjerg, der sammen med mine egne erfaringer som professionel Stresscoach bekræfter, at der er brug for en stressforebyggende indsats i private og offentlige virksomheder.
Krav om effektivitet, høj produktion og viljen til at omstille sig
I 2014 oplevede man på Arbejds- og Miljømedicinsk Klinik på Odense Universitetshospital endnu engang en stigning i antallet af personer, der blev henvist til klinikken på grund af stress.
Ifølge overlæge Lars Brandt, skyldes årsagen til stigningen; krav om mere effektivitet, høj produktion og vilje til hele tiden at omstille sig.
Kilde: DR Nyheder Fyn
Sosu-assistenter, sygeplejersker, pædagoger og skolelærere, er i større risiko for at blive ramt af stress
Er du kvinde, og arbejder du som sosu-assistent, sygeplejerske, pædagog eller skolelærer, er du i større risiko for at blive ramt af stress, ifølge data fra Arbejdsmedicinsk Klinik i Herning.
På Arbejdsmedicinsk Klinik i Herning oplever de, at antallet af personer der bliver henvist med stress, er tredoblet de seneste 10 år.
Ole Carstensen, der er ledende overlæge på Arbejdsmedicinsk Klinik i Herning, siger at personerne der henvises til klinikken fortæller, at de oplever stigende krav, skal rumme mere og mere og får ikke tid til at udvikle deres kompetencer.
Kilde: DR Nyheder Midtvest
Mange lærere er alvorligt stressede
På Arbejdsmedicinsk Klinik i Esbjerg får de flere lærere der bliver henvist fordi de er gået ned med alvorlig stress. Årsagerne til stressen skyldes blandt andet den nye skolereform og nye arbejdstidsregler, hvor der er ændrede arbejdsvilkår. Lærerne oplever et højt arbejdspres, og har svært ved at nå at blive forberedt til undervisningen inden for deres arbejdstid, siger psykolog Lene Bech Jeppesen fra Arbejdsmedicinsk Klinik i Esbjerg.
Kilde: DR Nyheder Syd
Du kan læse hele artiklen her >>>
Min erfaring fra min egen stressklinik
I min egen klinik, hvor jeg hjælper stress ramte tilbage til et liv uden stress, kan jeg godt bekræfte ovenstående årsager til stress. Både inden for de nævnte brancher, og i høj grad også inden for andre brancher. Og det er både “den menige medarbejder” og det er ledere og chefer der rammes af alvorlig stress.
Herudover oplever jeg også, at der er rigtig mange af mine kunder, som ikke har den nødvendige opbakning, forståelse og støtte fra deres arbejdsplads i forhold til deres situation. Og derfor ender nogle med at blive fyret under deres sygemelding med stress. Og det gælder både for dem der er ansat i private og offentlige virksomheder.
Heldigvis oplever jeg også det modsatte, hvor min kunde har fuld opbakning og støtte fra arbejdspladsen. Både under selve stressbehandlings forløbet hos mig, og når de vender tilbage til deres job efter en sygemelding. Her er der i samarbejde med mig, min kunde og virksomheden lagt en plan for tilbagevenden til jobbet i de tilfælde, hvor kunden enten har været deltids- eller fuldtidssygemeldt med stress.
Der er brug for interne stressvejledere i virksomhederne
Der er brug for interne stressvejledere i virksomhederne mere end nogensinde. Vi uddanner Cerificerede stressvejledere til håndtering og forebyggelse af stress blandt medarbejdere, ledere og chefer.
Du kan læse mere om vores Certificeret Uddannelse i Stresshåndtering her >>>